12 marraskuuta 2020

Mitä kirjoittaisin marraskuusta?

Kaikki ovat jo kirjoittaneet mielipiteensä marraskuusta; kuinka pitkä ja pimeä se on. Kohta ollaan puolivälissä ja ainakin puolet siitä ajasta on ollut mitä mahtavimmat kelit. Olin tietenkin kaupungissa - pöljä - ja tiistaina kun AM haki kotiin ja laskeuduttiin mäeltä alas iski vastaan hirvittävä sumu! Piti koukata kotiin mökin kautta ja vasta kun päästiin tänne lähemmäs kotia, sumu hälveni ja keli taas kirkastui. Jännä se sumuinen keli: polaroid -aurinkolaseilla näki paremmin kuin pelkillä laseilla, samoin puhelimen kameran läpi. 
Kotona oli aamulla kuitenkin niin upea ilma ja pakkasen puolella, että AM soitti tulevansa myöhemmin kuin oli sovittu: piti vaihtaa talvirenkaat, ennen kuin uskalsi lähteä mihinkään. 

Marraskuun pituus taas on mietittänyt. Marraskuussahan on 30 päivää. Yhtä monta päivää on huhti-, kesä- ja syyskuussa. Vähemmän on vain helmikuussa. Kaikissa muissa kuukausissa on enemmän. Ja marraskuussa kuitenkin mennään koko ajan kohti kevättä.
Tiedän, olen ärsyttävistä ärsyttävin, mutta kun en vain näe tässä marraskuussa mitään erityisen kurjaa.

Tässä kuitenkin iloksenne loppukesästä otettu kuva kaupunkikodin kulmilta. 


Ystävän kanssa käytiin mökillä siivoamassa. Oltiin käyty jo aikaisemmin ja eteisessä oli muutama jätesäkki - ja yhtäkkiä säkkien päällä kipittää HIIRI!! Yäk yäk yäk. Olin valmis lähtemään kotiin saman tien, mutta ystävä (hädässä tunnetaan..) vain nauroi. Hävytön, on siinä ystävä. 

Sunnuntai meni melkein laiskotellessa, radiota "divaanilla" kuunnellessa. Mun "divaani" alkaa vedellä viimeisiä - siis varavuode. Varasin jo viimeisille kaupunkikeikoille ystävän sohvalta yöpaikan itselleni. 

No joo, eihän meillä kaikki nyt ihan pelkkää auringonpaistetta ole ollut, pieniä poispuhallettavia pilviäkin on ollut. Mökin loppukeväistä murtoa olen selvitellyt tähän asti. Nyt parin-kolmen viikon sisään pitäisi olla valmista. Ihan en menis viimeisiä rahojani pantiksi pistämään, että näin käy. Asiakastyytyväiskysely kyllä tuli jo; että miten meni. Pieni ilkimys istui olkapäälle ja tekisi mieli kysyä, että "miten meni noin niinkuin omasta mielestä..." No, vastaan sitten kun, korjaus on oikeasti valmis.

Kurja juttu, joka osui silmään kun selasin puhelimen valokuvia. Mulla oli kuva isän haudalta ja hautakivestä johon oli tehty isälle laatta. Kukaan meistä ei ollut haudalla käydessään, en edes minä kuvaa ottaessani, huomannut, että laatassa on virhe :(
Uusi laatta on nyt tehty, mutta sen kiinnitys voi mennä kevääseen, kun kelit taas lämpenee tarpeeksi. Pääasia kuitenkin on, että virhe on korjattu. Ja palvelu oli taas todella ystävällistä, ja nopeaa, sattuneesta huolimatta ei jäänyt paha mieli. 

Nyt on pakko lopettaa, sanoo Riesa. Tylsä Riesa. 

HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ SISKORAKAS - PERJANTAI 13. PÄIVÄ ON ONNEN PÄIVÄ! 

 

10 kommenttia:

 1. Marraskuun kurjuus on liioiteltua ja nyt on todellakin ollut epämarraskelit, enpä muista näin lämmintä kautta. OK-taloasujat kiittelee, lämmityslasku lähellä nollaa.
  mie se tykkään kun noita muuntajia ja muita harmaita koppeja väritetään, on niin silmälle lepäävämpää tuollainen verrattuna siihen DDR-harmaaseen millä ne usein maalattu-
  13, on mun luku kans, tammikuussa olen vuoden vanhempi.
  Pöllö pelkää hiiriä??? Mitääh, nehän on sun pääruoka-aines! hiiri-Valinnasta muhkea, pullea peltohiiri, 'a 5 sulkaa, paljonko pannaan?
  Tajusin juuri miksi se sumu näyttää polaroideilla vähäisemmältä - se kun on ihan pienen pieniä sadepisaroita se sumu ja jokainen pisara heijastaa valoa niin näyttää paksummalta kuin onkaan. sainpas mietittyä, kiitos aivojumpasta, heti aamusta vähän tahmeana=) (tai yöhän nyt vielä mutta heräsin tunti sit...)
  Pöllölle kaikkea hyvää ja kaunista, siskorakkaalle siivu tuosta kaikesta;) ja onnittelut Sujenpesäst'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllö syö ennemmin nigella lawsonin julkisuuteen tuomaa, kuka sitä milläkin nimellä kutsuu, ruokaa: makaronia ja jauhelihaa. Meillä se on höhhöä. Tänään sitä syötiin ja siinä oli ihan julmetusti valkosipulia. kahteen päivään ainakaan ei ole asiaa kylille :D
   Hiiret - jaiks. onneksi meillä ei ainakaan vielä ole niitä ollut tarjolla. lähetän sulle, kun näkyy ;)

   Poista
 2. Nyt on ollu kyllä lämmintä ja aurinkoakin, vaikka aurinkopäivien runsaus varmaan riippuu ihan kokijasta. Miehen kanssa ollaan eri mieltä, sen mielestä ei oo paistanu. Vaikka viikko sitten sai vangittua kuviin tosi hienon auringonlaskun - ilman aurinkoa ei voi olla auringonlaskuakaan, eiks niin? Just kattelin, että lähimmän 10 päivän ennusteessa ei aurinkoa ole näkyvissä. Autoissa on kesäkumit alla vieläkin, voi olla että toiseen vaihdetaan tässä lähipäivinä. On sitten varalla isännälle, jos jonain aamuna töihin lähtiessä onkin jäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ilman aurinkoa ei voi olla auringonlaskuakaan. mutta onhan toki niinkin, että aurinko tulee esiin vasta silloin auringonlaskun aikaan. Ja totta on tuokin, että aurinkopäivien runsaus riippuu kokijasta: kun on kaiken kaikkiaan hyvä päivä, aurinko paistaa pilvienkin välistä.
   Perjantaina katsoin Vain elämää, kun oli Vesku Jokisen päivä, ja Klamydialla - jota en ole sen kummemmin koskaan kuunnellut - löytyy just mulle sopiva biisi: Älä peitä mun aurinkoo.

   Poista
 3. Meillä oli yhtenä päivänä hurjan liukasta, maastokengillä varovasti liikuin peläten liukastumsita. Seuraavana aamuna liukkaus oli poissa ja kaikkialla sumua . Odottelmme vielä talvikelejä ja talvikenkiin siirtymistä. Joulukalenteria yritän saada koottua, materiaalia olen hankkinut. miten sinulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksumpia sukkia ainakin pitäisi kai ruveta käyttämään, kun ulos lähtee, tuntuu että varpaita jo palelee ohuissa sukissa. Talvikengät saa vielä hetken odotella.
   Joulukalenteri on vieläkin enemmänkin ajatusten tasolla, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa ennen kuun vaihdetta valmistu - niin että ehtii vielä perillekin ennen kuun vaihdetta :)

   Poista
 4. Marraskuu on ainakin tänä vuonna ollut mainettaan parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nauttinut marraskuusta, tänäkin vuonna. Tänään oli hyvä päivä pötkötellä laiskana sohvalla pöllöviltin alla, katsella telkkaria ja torkkua välillä. Ensi viikolla jaksaa taas olla reippaampi.

   Poista
 5. Minä tykkään marraskuusta oli sää mikä vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin tällainen marraskuu, kun helteinen, +30, heinäkuu.
   Tottahan kesän lapsi kesästä tykkää, mutta viime vuosien kesät on olleet liikaa.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)