27 marraskuuta 2020

Jos ei koskaan mitään sattuis..

Niin ei olis mustelmia kankussa eikä istuminen tekis vähän kipeetä.
Eikä olis oikein mitään mistä kirjoittaa. 
Mutta kun.. kun nyt vanhastaan tutusti on syntynyt ihmiseksi jolle sattuu ja tapahtuu, niin onpahan taas kerrottavaa. 
"Jos ei koskaan mitään sattuis ja tapahtuis, niin mistäs sitä sitten puhuttais" - siinä Äitirakkaan ja mun motto ja useimmat lauseet meillä alkaakin "muistatko muuten kun..."

Takamuksen mustelmien tarina alkaa kaukaa - niin kuin mun tarinoilla on yleensäkin tapana 😁 Meillä on tavallinen herätys klo 9, kun puhelin kehottaa ottamaan lääkkeet. Eilen aamulla herätys oli poikkeuksellisesti jo 7.30, kun ilmalämpöpumpun asentaja oli ilmoittanut tulevansa "keskiviikkona aamupäivällä". Tarkka aika. Ei ole kiva mennä avaamaan ovea pyjamassa tukka pystyssä, joten varauduttiin aikaiseen saapumiseen. Hyvä niin: asentaja oli portailla kahdeksalta. Tarkka kaveri. 
Ja jo vain on kuulkaa meillä hieno vekotin sisällä: PUNAINEN! Ja että mitenkäkö tämä kaikki sitten liittyy mun mustelmiin? Kun huonekalut oli paikalla, AM selitti jotakin toooosi tärkeätä siitä sisäyksiköstä ja munhan piti kiivetä sohvalle, että näyttäisin "ai tämäkö". Loistoidea. Sisäyksikkö on nimittäin just tän mun sohvan yläpuolella. Kaikki mun 158 senttiä melkein ylettyy siihen ja kun vähän kallistin päätäni taaksepäin... hups, kuinkas kävikään: löysin itseni tasap...in lattialta!  No, tärkeintä on tietysti se, etten lyönyt tätä lahopäätäni sohvapöytään. 

Posti toi ensin ihanan joulukalenterin (tässä kohtaa on huono omatunto, kun mä en ole vielä lähettänyt omaani matkaan) ja sitten kirjeen Kelalta (taas vaihteeksi). Joulukalenterini lähtee matkaan ihan pian ja ehtii toivottavasti perille ajoissa, vaikka aika tiukille kyllä vetää...

Kela kertoi tahtovansa rahaa takaisin. Luin kirjeen tarkkaan ja olen kyllä heidän kanssaan nyt samaa mieltä. Soitin annettuun numeroon ja kerroin, että juu, laittakaa vaan tiedot mihin palautan rahat, en rupea ämpyilemään vastaan. Virkailija taisi vähän hämmentyä, ei taida kovin usein vastaavanlaisia soittoja heille tulla. Ennen puhelun loppua hän vielä neuvoi, että kun nyt se etuus on loppunut, niin voin hakea sen tilalle toista etuutta. Ystävällinen virkailija. 

Lähes kaikki viime talvena neulotut sini-valkoiset sukat on loppuneet - ovat pitkin maailmaa. Jes. Nyt pitäisi alkaa uuteen urakkaan. Sitä ennen on tehtävä muutamat luvatut työt valmiiksi. Nämä jo aikaa sitten luvatut sukat ja lapaset lähti matkaan tänä aamuna.


Koittakaa nyt taas pärjäillä hetkinen - muistakaa turvavälit ja maskit, jos on pakko poistua kotoa. Ja jos joku muu unohtaa turvavälin, niin huomauttakaa siitä rohkeasti; ystävällisesti mutta napakasti. (Eihän siellä pankkiautomaatillakaan kovin lähelle tungeta, eihän)
11 kommenttia:

 1. Aina on jotain mistä kirjoittaa!! Ja jos ei ole niin keksitään;D

  Voi Pöllön takamusta, ei taoda olla sun fanisi, kauheata!! Oma peffa boikotoi omistajaansa, toivottavasti ei mene kostoksi umpeen;DD Oletkin sitten mun kaima tuossa pituusasiassa, vain 36 senttiä lyhyempi:)
  Kalenteri pitää kyllä laittaa pikapostiin jos meinaat että tiistaiksi ehtii, jostain syystä, oen huomannut, jos laittaa pe postiin niin kestää pidempään kuin muina päivinä laitetut ja en siis laske siihen viikonloppua, mene ja tiedä miksi näin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ollut aina kovin mustelmaherkkä ja nykyään vielä herkempi - johtunee jostain noista lääkkeistä 🤔🤔

   Poista
 2. No et sitten hoksannu kaatua sohvalle, kun piti lattialle osuttaa. Toivottavasti et ole vegaani; luin tänään juuri, että niillä on enemmän (lonkka)murtumia kuin sekasyöjillä.

  Ootpa sie tuottelias noiden kudonnaisten suhteen! Mie taidan saada joulukeräykseen tasan kahdet lasten sukat...

  Mutta miten ne sen sisäyksikön siihen sohvan yläpuolelle laittoi? Meillä asentaja kieltäytyi laittamasta siihen, vaikka sitä ehdotettiin. Väitti, että niskaan puhaltaa sohvalla istujaa sitten. Mutta punainen on varmaan hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa onneks en kaatunut sohvalle, sillä silloin oisin lyönyt pääni puiseen käsinojaan. Ja ei, vegaania musta ei saa, kun mulla on tää kasvisintoleranssi 😝
   Meillä ei ollut/ole muuta paikkaa tuolle ilmalämpöpumpun sisäyksikölle, ja siihenhän se on asennettava mihin asiakas haluaa. Jos ei olisi asentanut tuohon, niin olisi vaihdettu toimittajaa.

   Poista
  2. Kasvisintole!!! Pöllö, olet niiiin paras!! Nauroin ääneen , kiitos! Lonkkamurtumat - kalsiumin ja kaliumin puute eli maitoa, juustoa ja kynnet kovina eteenpäin;D
   (voi pöllö....;D)

   Poista
  3. Mitä, etkö oo koskaan kuullut kasvisintoleranssista 😳😳 mä olen sairastanut sitä syntymästäni asti....
   Onneks mulla on noita pehmusteita omasta takaa, vähän niin autossa turvatyynyt, niin selviän mustelmilla (ei, en vieläkään laita kuvaa!) Ja parin päivän ai-ailla.

   Poista
 3. ”Tekevälle sattuu ja kun usein sattuu, niin osaa odottaa” on mottona täällä päin. Onneksi pöllölle ei käynyt mitään!

  Punainen ilmälämpöpumppu on päheä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi teidänkin motto on hyvä.

   Ennen kun liikuin enemmän noissa melontajutuissa, niin ei reissua ettei jotain olis sattunut - mulle. Niitä on monella nuotiolla jälkeenpäin muisteltu, lähinnä niin että "Muistatteko kun pöllö silloin.." ja minä kiellän kaiken, kun en muista mitään 😁
   Yritän jonain kirkkaana päivänä saada kuvan niin, että näkyisi minkä punainen toi oikein on.

   Poista
 4. Onneksi olet kertomassa muksahduksesta ja toivottavasti se pian paranee, kuhmu. Punainen on hyvä väri, siinä on lämpöä. Hyvää pikkujoulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä paranee, vaihtelee ensin väriä vain.
   Onneksi on pehmusteet omasta takaa ;)

   Hyvää pikkujoulua myös teille :)

   Poista
 5. Paranemista beballe!
  Eikös se ollut niin, että jos turvavälit ei pidä, pieraise. Väistyvät lähentelijät.

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)