25 syyskuuta 2020

Syyskuu, onnen kuu

 Ystäväni inhoaa sanontaa "Joulu tulla jollottaa", mutta näinhän se taas alkaa olla: kohta on lokakuu ja sitten ei ookaan enää kuin yksi kokonainen kuukausi jouluun. 

No, se joulusta, nyt on kuitenkin vasta syyskuu, joka on oikeastaan ollut ihan hyvä kuukausi ja parhaat uutiset kuulin pari päivää sitten. Pieni suloinen vauva syntyi pari päivää sitten - meidän neuleporukan "onnenvauva" 💕

Kaikenlaista on taas ehtinyt tapahtua sitten viime päivityksen ja haluaisin laittaa teille kuviakin, mutta on edelleen tämä AM:n kone enkä viitsi tälle koneelle tallennella omia kuviani. Ei sillä, että hän siitä pahastuisi, mutta täällä on jo tarpeeksi mun muita tiedostoja - mm. mun elossaolotodistus. Tai no, totta puhuakseni sen mä kyllä jo poistin, kun en tarvinut sitä enää. Se siis siitä, elossa olen kuitenkin, viranomaisten tietojen mukaan 😅

Mutta viime viikolla tuonne isommalle kylälle kauppaan mennessä nähtiin jo hyvissä ajoin kyltti, että ihailemamme torpan pihassa on tarjolla kahvia, makkaraa, Valmet-näyttely ja mitä muuta olikaan. Ja ennen kaikkea torppa oli auki ja sinne pääsi tutustumaan myös sisälle. Aina on vain ajettu ohi ja huokaistu ihastuneena "voi kun joskus pääsisi..."  No nyt päästiin. Ja kaiken upeuden päälle sisällä oli mitäpä muuta kuin VILLASUKKANÄYTTELY! 
Voi muistaisinpa laittaa teille kuvia sitten kun toivottavasti kohta saan oman koneen. Jospa parin viikon sisään 🤔

Isän poismenoon liittyvät asiat alkaa olla kohta kaikki hoidettu, mutta talviunille ei ole vielä aikomustakaan vetäytyä. Onneksi olen saanut olla nyt kotona ja nauttia syksystä ja syksyn väreistä, tuulesta ja sateesta. Aila-myrskystä nautittiin käymällä kaupungissa ja jännittämällä päästäänkö takaisin kotiin vai onko jossain kohtaa puu katkaissut tien. Ei onneksi. Ei kotipihan koivutkaan olleet kaatuneet, vaikka niitäkin vähän jännitettiin - ainoastaan roskapönttö oli kaatunut. 

Tänään ajeltiin auringonpaisteessa kaupunkiin moottorisahan ostoon - miten kaunis luonto onkaan! Niin paljon eri värejä: eri vihreän sävyjä, keltaista, punaista, oranssia.. Kaikki traktorit ja leikkuupuimurit ja muut koneet pelloilla, minulle ne kertovat elämästä ja sen jatkuvuudesta. Kaiken tämän tallennan muistiini ja talvi-iltoina sukkia neuloessani muistelen. 

Sähköyhtiö herätteli meidät eilen aamulla kopsuttelemalla makuuhuoneen seinän takana. Mitä ihmettä... Pihalla vilahti vain keltainen takki ja kypärä. Ja hetken päästä huomasin tuon katuvalotolpan juurella suuren kiepin sähkökaapelia. Niin tietysti! Olivat käyneet mittaamassa kuinka paljon kaapelia tuosta tien laidasta tarvitaan meidän pihatien alta ja talon kulman ympäri sähkökaapille. 
Yhtenä iltana olivat kaivamassa tuossa meidän kohdalla ja otin siitä pätkän videota siskonpojalle (kysyin luvan). Voi miten iloiseksi pieni mies tulikaan 😘 Muutaman viikon päästä saanenkin sitten kuvata kunnolla, kun tulevat meidän pihalle kaivamaan.

Tänään kun tultiin kotiin, näin taas jotain mikä sai leukani melkein putoamaan auton lattialle. Ei, joutseniin ja niiden ylilentoihin olen jo tottunut; joutsenia täällä on paljon. 

Vastaan tuli kaksi autoa peräkkäin, ihan normaali turvaväli oli niillä (toisin kun oli kaupassa - siellä pari kertaa asiasta huomautinkin). Etummaisen auton takasivuikkunasta roikkui oletettavasti nainen lähes puoleen vyötäröön asti ikkunasta ulos ja kuvasi kännykällä takana tulevaa autoa 😲😲😲
Hyvin hyvin kummallista.

Ja vielä.. ennen kuin palautan koneen omistajalleen. 
Puhelimeen kilahti tekstiviesti. Kerroinkohan jossain välissä, että meidän kunnassa kerättiin tavaraa kirjaston tavaralainaamon, esim. kesämökkiläisten käyttöö ja toki kaikkien käyttöön - kaikkea ei siis tarvitse ostaa itse. No, mekin lahjoitettiin sinne tavaraa, kun oli tuplaten.
Nyt siis puhelimeen kilahti tekstiviesti, pyyntö tulla maanantaina kirjastolle lehtihaastatteluun! Lehti joka tulee tekemään haastattelua Maallemuuttajat 2030 -projektin tavaralainaamosta, haluaa haastatella myös kyläläisiä. Lupasin mennä.. Hups... 

Että tällaista. Nyt Voice of Finlandia ja sukan neulontaa; ystävä tarvii sukat saappaisiin.

NAUTTIKAA SYYSPÄIVISTÄ! 


15 kommenttia:

 1. Taidat nauttia oikein täysin rinnoin maalaiselämästä! No niinhän sitä pitääkin. Oot juuri oikea haastateltava tuollaiseen Maallemuuttajajuttuun :) Mie kauhistuin taas eilen kaupungin kaupassa, kun väkeä oli kamalasti eikä turvaväleistä mitään väliä. Tulin äkkiä takaisin kotiin ja kieltäydyin menemästä enää uudestaan, vaikka kyseltiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä 😊 Maalle muutto on parasta mitä meille on aikoihin tapahtunut, siitäkin huolimatta, että paljon on ollut opittavaa. Pieniä asioita, sellaisia joita se kuuluisa "joku muu" on kaupungissa hoitanut. Eli ei ehkä niinkään opeteltavaa, vaan huomioon otettavaa, jos tarkkoja ollaan.

   Täydet kaupat ja iholle tunkevat ihmiset ovat raivostuttavia ja saavat mussa aikaan tuon saman reaktion. Siksi AM käy aina vaan useammin ja useammin kaupassa ilman mua - tiedä sitten onko siitä hyötyä.

   Poista
 2. Uusi pikkuinen eli vauva on aina ihana asia eli teidän neulekerho saa onnittelut näin virtuaalisesti! Kaikenlaiset koneet joilla maata kaivetaan on jokaisen miehen, ison ja pienen, mieleen seurata. Hyvä, kun sait videota iloksi pikkukaverille! Onnellista syyskuuta teidän tupaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja paljon terveisiä Siniselle Sohvalle. Tulipa tuossa yhtäkkiä mieleen, kun alkaa kai pikkuhiljaa rattaat raksuttamaan: Poika etsii asuntoa teidän kyliltä, meillä voi olla toiveita jopa törmätä joskus 🤗😊

   Poista
 3. Pöllö on kohta julkkis, se on sitten elämää suihkuseurapiireissä, kokkelia nokkaan ja samppakaljaa aamupalaksi;D Me Maallemuuttajat sarjan ensimmäisen kauden superjulkkis - Halvatun Huuhkaiiiiiiin!! (yleisö aplodeeraa) -Voi ihanaa, hu-huu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai vielä superjulkkis 😂😂
   Näin sitä kato maalla rupeaa höperehtimään ja kun ei mitään tekemistä, niin lupautuu kaikenlaiseen.. 😉😋

   Poista
  2. Ole tarkkana, kuulut pian johonkin kummalliseen kulttiin jonka karismaattinen johtaja lumoaa kansaa ja kaataa naisia!!
   Ihanaa lokaista kuuta hu-huilevalle ystävälleni, aouuuuuu!!

   Poista
  3. Tiedätkö, mähän kuulun jo 😉
   "Kiitä ja anna positiivista palautetta aina kun on aihetta - ja ole ystävällinen silloinkin kun kaikki ei mee putkeen" -kultti.

   Poista
 4. Elämä maalla kuulostaa ihanan leppoisalta. Vuoden aikojen seuraaminen on kyllä upeaa. Sieltä teidän kylän yli taitaa kulkea lintujen muuttoreittikin.

  Täydet kaupat on ärsyttäviä, ärsyttää myös kun ihmiset jäävät pitämään kyläkokousta jonnekkin hyllyn väliin ja itse odottelet käytävän päässä, että pääset hakemaan haluamasi tuotteen.. Yritän käydä kaupassa harvemmin ja vähän hiljaisempina aikoina.

  Odottelemme kovasti, että Pöllö linkkaa tänne artikkelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi tuossa naapurissa on varmasti syynä lintujen muuttoreitin valintaan - siinä on hyvä tarvittaessa levähtää.

   Marraskuulle asti joudutte odottamaan ennen kuin tulee tietoa haastattelusta; ko. lehteä ei muuten meille tule, mutta lupasivat lähettää 😁
   Ja maskiakin käytin nyt ensimmäisen kerran ihan kunnolla 👍

   Poista
 5. Villasukkanäyttely olisikin kiva nähdä :)

  Artikkelia odotellessa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyssä oli paljon uusia ihania sukkia mutta myös muutamia vanhempia sukkia ja lapasia - aivan ihania!
   Ja pihalla nuori tyttö neuloi puikot sauhuten uutta paria 😊

   Poista
 6. Hieno idea tuo lainaamo, saisi olla jokapaikassa sellaisia. Olen tässä lähipiirissä aina kailottanut, että jos meillä on jotain mitä joku hetken tarvitsee, niin tervetuloa lainaamaan, älytöntähän se on, että joka talon varastossa samat laitteet seisoo suurimman osan ajasta.
  Tutuille tietty helppo lainata, kun tietää saavansa kunnossa takaisin, laajemmassa skaalassa voi tulla vastaan aina niitä kutjakkeitakin, ketkä katoaa teille tiettymättömille, mutta jos ylöskirjattuja lainauksia niin ainahan ne löytyy :D

  VastaaPoista
 7. Päivitysdtä peliin pöllöseni, kyllä sillä AMn koneella saa jotain huhuiltua,mitä kuuluu? Ihan pistoksissa kun pöllö pitää matalaa profiilia, tylsäääääähhhh!!! Huhuuu!!?? Pöllöä peliin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveesi on lakini, Sus' *kumartaa syvään*
   Ongelmaksi muodostui vain se, että digiboxi sanoi itsensä irti ja pitää keksiä AM:lle jotain teksää siksi aikaa.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)