01 joulukuuta 2015

Käsitöitäääää

Kun matkakertomus on nyt vihdoin saatu loppuun ja on päästy kotiin asti, niin voin esitellä teille itse tekemiäni käsitöitä, joita olen tässä syksyn mittaan jopa saanut valmiiksi. Neula on vaihtunut sukkapuikkoihin ja virkkuukoukkuihin -  eli se ristipistotyö jonka olisi pitänyt olla valmis jo vaikka kuinka ja kauan sitten, viime kesänä viimeistään, on edelleen tuolla "telakalla". Jos ensi kesäksi. Onhan mulla puoli vuotta aikaa.

Nyt on taas hommia jonossa. On se kiva, kun ihmiset luottaa taitoihin ja pyytää tekemään jotain "osaisitko tehdä tämmöisen/tämmöiset". No, katsotaan ja kokeillaan, jos ei ole kiire ☺☺

Mutta ihan tavalliset, perusvillasukat osaan tehdä. Semmoiset mua pyydettiin tekemään, kun käyttäjän äiti on allerginen villalle eikä voi itse tehdä. Ja mielellänihän mä teen. Kahdet sukat pyydettiin tekemään, tässä ensimmäiset, jotka pitäisi laittaa matkaan, mutta kun tuo postilakko haittaa postinkulkua juuri siellä suunnalla. Onneksi ei ole vielä ihan talvi.
Näiden jälkeen tein kaverille tuohon naapuriin säärystimet, ohuemmasta Nalle-langasta. Värit valitsi itse.
Ja tuosta turkoosista pitäisi nyt sitten tehdä pöllösukat, kunhan saan vielä tehtyä näiden harmaiden sukkien kaveriksi mustat ihan tavalliset sukat. Miehet, ja varsinkaan nuoret kun ei taida juuri kikkailuista perustaa.
Ja jottei kokin sormet vaan palaisi ruokaa laittaessa, virkkasin vielä pari patalappuakin ☺☺ Toisen ohje löytyy netin syövereistä nimellä "Tyyne mummon patalappu" ja tuo sini-keltainen puolestaan "Himppu-mummon patalapappu".  Tuon alemman kanssa oli vähän vaikeuksia;  ensin onnistui ihan hyvin, kun virkataan ihan vain pelkkä ruudukko. Sitten toinen puoli. Kyllä sekin oikeastaan on ihan helppo, kun vain keksii  idean (no niinhän se on kaikessa ☺☺), mutta mulla ei vaan meinannut mennä tuo reunassa kääntyminen jakeluun, ei sitten millään. Lopulta kuului "klik" ja sitten se lähti sujumaan. No okei, on siihen olemassa videon pätkäkin, joka helpottaa ajatuksen kulkua. 
Himppu-mummun patalappu taas on tosi helppo ja... noh... se oli sellainen, että kun meillä on töissä paljon puhelinpalavereita ja mulla täytyy olla käsillä jotain tekemistä, että pystyn keskittymään kunnolla ☺☺Mulla sitten oli töissä virkkuukoukku ja lankaa mukana ja tein noita patalappuja niiden palavereiden aikana.... niitä oli ehtinyt syntyä melkoinen pino ☺☺ 


Niin ja oon mä niitä ristipistojakin tehnyt. Meinasin unohtaa. Ystävän kanssa yhdessä tehtiin tämmöiset samanlaiset biscornut. Siis keskenämme samanlaiset. 
Jaa, eivät nyt taas suostu siirtymään vierekkäin. Mutta samoista härpäkkeistä kuvat ovat, käännetty vain ylösalaisin.  Ja kun eivät liiku, niin suurensin, jotta näätte paremmin ☺☺ 
8 kommenttia:

 1. Sinullapa on kivoja värkkäyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näinä syksyn "mitään tekemättöminä" päivinä on aikaa väkertää. Ja telkkaria katellessa on aikaa kutoa, se kun käy jo vähän niin kuin itsestään ja siinä samalla treenata kielitaitoa :D

   Poista
 2. Ihanat, kauniit pikkuiset tyynyt ! Voi miten ihailen taitojasi ristipistoilla... Komeat sukat ja säärystimet, lämpimiä ja kauniita nekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista ristipistoista. Niiden tekemisen aloitin ihan vain sillä, että tilasin yhden punatulkkupistelyn ja yrityksen ja erehdyksen kautta sen tein valmiiksi :)

   Poista
 3. Sie se jaksat aina värkätä kaikkea ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on täällä kotona aikaa - jos ei jää jumiin tähän koneelle niin kuin tänään :D

   Poista
 4. Minua kiinnostaa tällä hetkellä eniten virkkaaminen. Kivoja patalappu olet virkannut. Minun pitää perehtyä ohjeisiin ja siihen videoon googlen avulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä osoitteesta löytyy tuo Tyyne-mummon patalapun video

   http://virkkaushomma.blogspot.fi/2013/05/tyyne-potholder-tyyne-patalappu-how-to.html

   Itse etsin ja etsin ja etsin; en löytänyt sitä youtubesta, mutta tuolta löysin sellaisen ohjeen, jonka avulla se "klik" kuului.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)