Asiasta näkkileipään - mikrotuesta kumisaappaisiin

Ei kyllä tule musta minkäänlaista mikrotukihenkilöä, ei vaikka paistaisi voissa tai öljyssä, avotulella tai sähköuunissa.  Jos yhden asian onnistuinkin Äitirakkaan koneelle tallentamaan, niin vastaavasti onnistuin sieltä toisen, jo aiemmin tallennetun, hävittämään. Enkä sitten niin millään saanut sitä sinne takaisin. En sitten millään. Vaikka kone kuinka väittää, että se siellä on, kun yritin sitä sinne uudelleen tallentaa. Mutta ei se antanut sitä poistaakaan. Kun ei sitä ollut siellä missään. Mistäs sen poistat kun ei sitä ole.
Onneksi on Lapsi. Se osaa korjata mummon koneen sitten kun tulee seuraavan kerran käymään. Ja tuo äidilleen uuden pöllömukin ;)  Sen jälkeen kun oli tuossa ensimmäisessä tehtävässä neuvonut (siis varmistanut, että olin tehnyt melkein oikein...) lähetti mulle kuvan


Piti tietenkin kysyä, onko toi mun... Ja kyllä se kuulemma on :) On mulla vaan aika ihana Lapsi! 

Pari viikkoa sitten oltiin Ystävän kanssa viikonloppu kasvivärjäyskurssilla. Värjättiin kasveilla lankoja ja jonkun verran kankaitakin. Ihan mielenkiintoista puuhaa. Enemmän siitä olisi saanut irti, jos olisin tiennyt käydä jo keväällä teoriakurssin, mutta kun ei silloin ollut asiasta mitään puhetta, Ystävä sai vasta nyt koko idean. Hän on kyllä perehtynyt asiaan aiemminkin. 

 Kattilassa on kielonlehtiä likoamassa ja odottamassa, että ne laitetaan kiehumaan, ylhäällä vasemmalla lankavyyhtejä odottamassa värjäykseen menemistä. Ylhäällä keskellä taitaa olla "kastellut ja lämmitetyt" langat odottamassa puretukseen pääsyä ja oikealla reunassa  on sitten lankoja puretuksessa eli alunavedessä; tämä pitää huolen siitä, että väri tosiaan tarttuu lankoihin.  Tässä vielä Ystävän ottama kuva värikirjosta, jota kasveilla värjäyksestä saa. En muista mitä kaikkea tässä on käytetty, mutta vasemmalla olevat punaiset on ainakin krappijuurta, veriseitikkiä ja ahomataran juurta.

Sitten muistan, että käytimme kanervaa, pietaryrtin varsia, nokkosia, noita yllä olevia kielonlehtiä, sipulinkuoria (keltasipulia ja punasipulia), joita oli jo ennestäänkin, mutta lähetimme osan porukasta hakemaan lähimarketista lisää :) Mitähän vielä. Ihan kaikkea en ulkoa muista, ne näkyisi kyllä noista lankakartoista mitkä siellä tehtiin. Ystäväni teki kartan myös mulle, mä kun lähdin paikalta jo aikaisemmin.

Kurssi pidettiin läheisen järven rannalla, jossa oli mm. sauna jonka padassa oli hyvä lämmittää vettä - oli helppoa kun saatiin sieltä kuumaa vettä ja                                                 järvestä kylmää/viileää vettä.

Keli oli hyvä melkein koko viikonlopun - sunnuntai-iltana saatiin lyhyt mutta räväkkä ukkoskuuro niskaamme, mutta eipä se meitä paljon pelottanut. Se meni nopeasti ohi ja aurinko paistoi taas hetken päästä pilvettömältä taivaalta. Eväitä syötiin; makkaraa paistettiin lankakattiloiden alla ja kahvit oli kullakin termarissa: välillä oli vähän sellainen retkeilyfiilis :)

Että semmoista.  Tähän lopuksi - olenkos näyttänyt uudet kumisaappaani? Oikeastaan jo toivon, että vähän sataisi vettä, mutta kun meillä ei sada :D No, hyvät on nämä kelit, pääsen lenkkeilemään uuden ystäväni, Polar Loopin kanssa. Siitä toisen kerran. Tässä kumpparit:

                                                          Tykkään näistä ihan hirveästi! 
                               Tarviin vaan lisää ohuempia villasukkia, joten pitää pistää puikot suihkimaan! 

Kommentit

 1. No hitsi, noi saapikkaat on ihan mahtavat! Saa aina mätsäämään vaatteiden väriin kun vaan valkkaa oikean väriset sukat alle! (Koska sehän sateella tietenkin on oleellisinta, olla sävy sävyyn, ei suinkaan kuivana pysyminen...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin, oikean väriset sukat on tärkeät. Kuivat sukat voi vaihtaa sitten kotona. Ja jos on menossa kylään, niin kassissa voi olla varasukat, ettei tarvi märissä sukissa tassutella (mielessä oli kyllä ihan toinen sana, mutta nielaisin sen ennen kirjoittamista...)
   Ja kotona voi siis lämmitellä saunassa, suihkussa tai ihan vaan lämpimässä jalkakylvyssä ja laittaa sitten kuivat sukat jalkaan.

   Poista
 2. Kauniit on saappaat. Nyt vain kaunista lankaa puikoille, syksyn sateet ovat alkamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin, ensin mietin, että kuinka monet villasukat voi naisella olla, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että onhan mulla muutenkin paljon sukkia! Nyt voin niitä "huonompia" sukkia pistää surutta pois = roskiin ja tehdä ohuesta langasta itselleni villasukkia; ihan vaan normaalikäyttöön ja saappaisiin!

   Poista
 3. Sun täytyy tulla meille, täällä sataa vettä :P Pääset sitten "märkäharjoittelemaan" saappaitasi (Y)
  Ihana muki - mäkin voisin haluta... eiku siis minäkin haluan sellaisen :D
  Voisitte tulla käymään - tai sit mä voisin poiketa lokakuun alkupuolella? Palataan privasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin kai nyt sataa vettä ja huomiselle on kuulemma luvattu sadetta.
   Voin kysyä Lapselta, jos se kävisi ostamassa sullekin tuommoisen mukin, toisi sitten joskus tullessaan tänne :D
   Juuri eilen oli puhetta siitä sängystä, se kun on vieläkin "lainassa" - vaikkei siinä nyt enää kukaan nuku.
   Palataan yhteyksiin ja katsotaan kummin päin tehdään :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)