Pöllöt Perttu ja Pirkko

Harrastettiin AM:n kanssa taas kesäistä lempipuuhaamme, kun on näitä helteitä: lähimatkailua kotomaassa. Ajeltiin päivänä muutamana siellä täällä ja päädyttiin lopulta Vuolenkoskelle ja käytiin kahvilla kahvila Peurankellossa. Siellä on ihania käsitöitä kaikenkaikkiaan, mutta kyllähän pöllö tietysti pöllön löytää. Tällä kertaa tuplaten. Ihanat huovutetut korvatut Pertun ja Pirkon:

Korvakorut on Design Päivi Ilénin  tekemiä, Lahdesta.
Pakkohan niistä oli kuva ottaa (kahvilan pitäjän luvalla otin kuvan ja sain luvan laittaa kuvan blogiin), kun olivat niin ihanat ja olivat oikein nimetytkin :D

Meillä oli taloyhtiöllä perjantailla pihajuhlat. Me ei oikein olla juhlaihmisiä ja siksi lähdettiinkin perjantainakin katselemaan rakasta kotimaatamme. Nähtiin kaikenlaisia paikkoja eikä tarvinnut mennä edes kovin kauas.

Talossamme asuu pieniä taiteilijan alkuja, olen tainnut siitä aiemminkin mainita. Pihalle oli tietenkin kirjoitettu suurin värikkäin kirjaimin TERVETULOA, mutta meidän rapun vieressäpä onkin oikea räsymatto:


Toivottavasti ei ihan  vielä sada, että me saadaan nauttia tuosta kauniista ja värikkäästä räsymatosta mahdollisimman pitkään.

Tästä asfaltti-/pihapiirtämisestähän oli tässä taannoin kauheata riitelyä siellä sun täällä. Meillä on tytöt saaneet rauhassa piirrellä pihalla jo viime kesänä ja minusta ainakin se vain piristää ikävää asfalttia. Eihän niistä aina ole saanut ihan selvää, mitä ne esittävät, ellei äiti tai joku muu ole ollut auttamassa, mutta mitä siitä.

Jos aikuiset miehet (naiset? Enpä tiedä kumpia olivat olleet) olivat äitienpäivän aikoihin maalanneet 54-tielle Lahti-Kärkölä välille ihan oikean suuren kirkkoveneen, niin kyllä nuo pienten kukkaset ja räsymatot ovat paljon kauniimpia. Minun mielestä.

Tuossa parisen viikkoa sitten olin Äitirakkaan ja Enon kanssa risteilemässä Päijänteellä. Elbatarella lähdettiin Padasjoen satamasta ja reilun kolmen tunnin päästä tultiin takaisin. Upeat oli maisemat, nähtiin kalliomaalauksia ja vaikka mitä. Jotenkin ei vaan enää osaa ottaa kuvia niistä upeista maisemista, tuntuu että jokaisen pitää ne itse nähdä ja kokea; sanonta "kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" - ei sekään enää pidä paikkaansa näin sunnuntaikuvaajalla kun ei osaa kunnolla kuvata.
Mutta järven pohjasta sain kuin sainkin tämmöisen kuvan. Olin varma ettei se onnistu pelkällä puhelimella, mutta onnistui kuitenkin.


Kommentit

 1. Ihan supersutloiset Perttu ja Pirkko!!!

  Mulla on vähän sama fiilis nykyään, en osaa enkä halua olla kamera tanassa koko aikaa, kun tuntuu, että haluaa elää ja kokea sen sijaan että tallentaisi. Tallentuuhan ne omalle kovalevylle tällä konstilla paremmin.

  Ihanaa viikkoa sulle Pöllö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sulle Marjaana!

   Tallennetaan vielä loputkin ihanat hellepäivät omalle kovalevylle - ja ehkä jotain kameralle muiden iloksi jos muistetaan ja ehditään :)

   Poista
 2. Ihana tuo räsymattoidea. Todella kiva! Jos mun oven edessä oisi asfaltti, niin matkisin heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? Mä niin toivon, että tytöt jaksaa sateen jälkeen "kutoa" uuden maton.
   Meidän rapun edessä on usein lukenut "tervetuloa" ja pihalla on milloin perhosia ja milloin matoja ja milloin mitäkin. Eikä ainakaan vielä, onneksi, ole talon tiukkapipot niistä kitisseet, ilmeisesti ilahduttavat niitäkin :)

   Poista
 3. Hieno räsymatto teillä. Tuollaisia pitäisi olla jokaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain? Arvasin, että olette vähän kateellisia siitä ;)

   Poista
 4. Ihanat korvakorut! Asfaltiin piirretyt jutut on ihania. Joskus työpäivän jälkeen on kiva huomata kotipihassa roskakatoksen edustalla kukkameri ja toivotus iloisesta kotiin paluusta. Naapuruston lapset ja kotiäidit olivat sellaisen taiteilleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana tulla työpäivän jälkeen kotiin, kun vastassa on värikäs kukkameri eikä pelkkää harmaata asfalttia!

   Poista
 5. Kaunis on räsymatto ja somat korvakorut. Kyllä asfaltille pirretty räsymatto kaikki turhat töherrykset voittaa mennen tullen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade on vienyt räsymaton :( Jo viime viikolla oli yksi sadepäivä ja vaikka viikonloppuna paistoi aurinko, niin eilen, sunnuntaina, meillä oli sellainen ukkosmyräkkä, että vaikka tytöt olisivat ehtineet tehdä uuden räsymaton.
   Ihan harmittaa..

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Sallius - hyvää kuuluu <3
   Olin tädin luona maailmaa parantamassa ja vaikka on älypuhelin, niin mulla ei äly riitä käyttämään sitä tämän kanssa :D
   Tarkoitus on ollut kirjoittaa tännekin, mutta - alku aina hankalaa ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)