11 helmikuuta 2015

Kahvilakoira Martta ja ystävän laihdutusleikkaus ☺

Tutustuin tänään kahvilakoira Marttaan. Martta oli kerrassaan syötävän suloinen rapsutettava ♥♥
Ystävä soitti aamulla ja kysyi, lähtisinkö tutustumaan kaupunkiimme avattuun kahvi- ja teehuoneeseen ja siinä samassa kahvilakoira Marttaan. Koska meillä ei ollut sen kummempaa tekemistä, niin mikäpä siinä. Aurinko paistoi ihanasti, oli tosi keväinen ilma, piti ihan aurinkolasit laittaa kun kotoa läksin.
Otin muuten oikein rannekellonkin ranteeseen lähtiessäni. Enpä vaan muistanut, että kellohan on kesäajassa - kesä on siis jo ihan nurkan takana kuulkaa ☺

Kahvilassa oli ihanaa teetä; vihreää teetä maustettuna sitruunalla ja marengilla. Kaveriksi otin mansikka-banaaniraakakakkua - sanoin kuvaamattoman herkullista. Pala vain oli luvattoman pieni ☺
Ja maistiaisiksi saatiin vielä jotain lakritsijuomaa, hyvää sekin.

Kahvilasta jatkettiin keskustaan, jossa on edelleen remonttia siellä ja remonttia tällä, ei siis mikään miellyttävä paikka, siispä suunnistimme ainoaan kauppakeskukseen missä mitään enää on. Kaikki muu on oikeastaan jo siirtynyt kaupungin laitamille. Ystävä päätti etsiä kampaajan, jotta pääsisi eroon kuivista hiuksista ja mä päädyin sillä välin AM:n vanhan tuttavan kauppaan - siellä myydään mm. lankoja, mutta onnistuin sulkemaan silmäni niiltä. Sen sijaan ostin isälleni syntymäpäivälahjan, kirjan "Minun vuoteni 1945" (tai jotain sinne päin). Isä täyttää siis 70 ja kirjassa on tapahtumia hänen syntymävuodeltaan. Isä ei kummoisia lahjoja kaipaile, mutta jotain veisin kuitenkin ja kun hän lukee, niin ajattelin, että tuo voisi olla ihan kelvollinen. Turhaa roinaa viitsi enää viedä hänelle.
Siellä juorutessani oli ystäväni saanut ihan uuden lookin, aika menevän sanoisin, ja tukasta oli kyllä lähtenyt yli puolet - melkoinen laihdutusleikkaus ☺☺

Päivän päätteeksi käytiin vielä syömässä, joten se siitä laihdutuksesta....
Kotiin ehdin just sen verran ajoissa, että ehdin ottaa pienen pienet nokoset, ennen kuin lähdin kirjastoon käsityökerhon tapaamiseen. Palautin samalla kaikki muut lainaamani kirjan, mutta sen hirvittävän tiiliskiven, Tiklin, jouduin vielä jättämään  yöpöydälle. Onneksi meillä on uusimismahdollisuus netissä, en vaan muistanut kysyä, kuinka monta kertaa ne voi uusia. Voi vielä tovi vierähtää sen kanssa.

Meillä oli latuyhdistyksen kanssa lauantaina "Yhdessä lumille" -tapahtuma koko perheelle. Pulkkamäki, hiihtoladut oli tehtynä, lumikenkäilyä sai kokeilla, kota oli taas pystyssä ja kodassa sai paistaa makkaraa ja kodassa tarjottiin nokipannukahvit ja kuumaa mehua. Hevonenkin oli tilattu, jotta lapset olisi päässeet reellä hevoskyytiin, mutta hevosta ei näkynyt, mihin lie joutunut. Ja rakovalkea paloi kodan ulkopuolella. Tämmöisen lumiukonkin L & L rakensivat toivottamaan tervetulleeksi kotaan:

Yksi pieni vieras ihmetteli kovin, kun savu luikerteli kodan katosta ulos: "meillä on kyllä ihan erilainen savupiippu. Ei meillä ole ole tollasta savupiippua kotona, se on ihan erilainen" ☺☺

Tapahtuman päätteeksi kota purettiin ja riu'ut kuljetettiin talteen odottamaan seuraavaa tapahtumaa:


Ja nyt odotetaan laskiaissunnuntaita ☺☺

12 kommenttia:

 1. Meillä saa uusia netissä viisi kertaa mikäli kukaan ei teosta ole varannut. Varmaan ainakin kolme kertaa on mahdollista joka paikassa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ainakin kolme uusimista vaatii, on se niin paksu kirja :D

   Poista
 2. Hyvä te ja Yhdessä -päivä!
  OSallistutteko myös Yhdessä Pyöräillen -päivään 16.5.??

  J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D
   Luulen, että se päivä taitaa jäädä meiltä väliin, meillä ei taida muita niin innokkaita pyöräilijöitä olla kuin Tiina ja Lissu :D
   Mutta silloinhan on jo melontakausi hyvässä vauhdissa, varmaan on jo melontakokeilut ja ensimmäiset melontaretket meillä!

   PS. Hakemus laitetaan tulemaan tuota pikaa, hallitus on sitä mieltä, että pj on merkkinsä ansainnut :D

   Poista
 3. Kahvilakoira, kuulostaa herttaiselta! Sopii jokaiselle koiran ystävälle, hänellekin jolla ei ole mahdollisuutta omaan koiraan. Tampereella on Kissakahvila, en ole poikennut, kun on oikein pääsymaksukin ja oikeasti kun olen allerginen eläinpölylle. Hienoja kulttuuritekoja molemmat vaihtoehdot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa kyllä hassulta, että kahvilaan on sisäänpääsymaksu! AM:n kanssa sitä yhdessä ihmeteltiin, tosin meitä se ei sinänsä haittaa, ainakaan jos yhdessä liikutaan, AM kun myös on allerginen erityisesti kissoille. Koirien kanssa vielä pärjää, kunhan eivät nuole eikä kovin kauan olla samassa tilassa niiden kanssa.
   Villakoirat on semmoisia joiden kanssa pärjää kyllä.
   On kyllä kurjaa tuo eläinallergia, mutta mikäpä sille voi.

   Poista
 4. Ihania juttuja sinulla on taas ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kaikkea sitä taas rupeaa tapahtumaan, kun on uskaltanut lähteä ilman AM:kin liikkeelle. Ei sillä, että se olisi mitenkään este tai riippa nilkassa, mutta tuntuu itsestäkin hyvältä kun uskaltaa jo vähän liikkua "itsekseen".

   Poista
 5. Teehuone olisi mukava vierailukohde, koirasta nyt viis...
  Vaan kirjaston käsityöjuttu: onko avoin kaikille neulojille vai oma klubi. Ja mitä siellä tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teehuone oli ihan mukava - olisi ollut ilman kahvilakoiraakin, mutta se oli mukava lisä eläinystävälle.
   Kirjaston käsityökerho on avoin kaikille ja noina kolmena kertana mitä olen nyt ollut mukana tuossa omassa lähikirjastossa, on neulottu tai virkattu kukin omaa käsityötänsä, mutta samalla jos jollakulla on ollut joku mielenkiintoinen ohje on yhdessä tutkailtu sitä tai jopa saatu kopioitu ohje. Esim. lapaseen tehty intialainen peukalo on saanut paljon kiinnostusta.
   Samalla on puhuttu asioista laidasta laitaan ja ainakin minusta joukkoon oli helppo solahtaa mukaan, vaikka "eka kerta" vähän arveluttikin.

   Ja kun kirjaston mennyt kiinni, kirjaston "tytöt" on keittäneet meille teet, monesti on vielä ollut jonkun leipomaa pullaa tai muuta herkkua kyytipojaksi :)

   Kirjaston sivuilta löytyy lähikirjastojen ohjelmat, kannattaa katsoa sieltä mikä on itselle sopivin.

   Poista
 6. Jos ei ole omilta kirjastovuosilta ajat muuttuneet, niin ne kirjat voi uusia viisi kertaa ja sen jälkeen jos haluaa vielä pitää sitä kirjaa, riittää kun käyttää sitä kirjaa kirjastossa näyttämässä niin ne palauttaa sen ja antaa sen uudestaan lainaan (kun vaan ei ole varauksia) ja sitten sen voi taas uusia toiset viisi kertaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko. On tuo Tikli kyllä sellainen tiiliskivi, että taitaa jää multa lukematta, vaikka kuinka saisi uusia. Katsotaan nyt.
   Kissa pistoksissa :D

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)