Ostoslista

Mikä on ostoslistan tarkoitus? Auttaa muistamaan, mitä pitää ostaa kaupasta? Mulla se toimi ennen jopa niin, että kun olin kirjoittanut ostoslistan, unohdin sen keittiön pöydälle kauppaan lähtiessä, muistin silti mitä siinä luki ja ja toin kaupasta kaiken sen mitä pitikin. 

Tänään päätettiin tehdä pitkästä aikaa täytettyjä lettuja. (nam) Mietittiin ensin mitä tarvitaan lettutaikinaan (oikeasti, me ei olla tehty lettuja ainakaan kahteen vuoteen!)... maitoa, munia, vehnäjauhoja ainakin. Onkohan meillä tarpeeks vehnäjauhoja - paljonkohan niitä tarvittiinkaan..niitä on aika vähän, ostetaan joka tapauksessa, ja munia. Kirjoitetaan hei ostoslista, kun me unohdetaan osa kuitenkin. 
Kirjoitettiin ostoslista, AM muisti ottaa sen mukaankin, mä muistin koko listan vasta kaupassa - hups! Kaikki oli jo kerätty, kun muistin, että ne printterin värit piti ostaa kanssa ja siinä matkalla tarkistettiin, että onko niitä rillillisiä muumimukeja - juu ei ollut, hyllyn päässä oli lappu, että loppuun on myyty, sorry vaan. 

Lopulta päästiin kotiin ja AM purkaa ostoskassin: "Me unohdettiin ostaa ne vehnäjauhot!!" Ei oo todellista - ja se luki siinä listassa ENSIMMÄISENÄ. Ja meillä on vielä tapana tarkistaa, että kärryssä/korissa on kaikki se mitä listassa lukee... 
Mutta ei hätää, pikainen tarkistus; litran taikina tarvitsee noin 5 dl vehnäjauhoja ja sen verran meiltä juuri ja juuri löytyy ja loput improvisoidaan; onhan meillä kaakaojauhetta ja mannaryynejä, jos loppuu kesken ;)  Ei vaan, kyllä ne riittää, ja sen verran varmasti löytyy naapuriapua, että jos ihan pakko on, niin kupillisen jauhoja joku naapuri "lainaa" varmasti. 

Että semmoinen kauppareissu meillä tänään ☺


Kommentit

 1. Voi teitä :)
  Me ollaan yritetty taas vaihteeks noudattaa kiertävää ruokalistaa, ja se onnistuu mainiosti kun tekee listan mukaisen kauppalistan JA muistaa ottaa sen mukaan...ei kauheen usein muuten muisteta...
  Mulla kanssa ennen riitti se että kirjoitti listan ja heti muisti, vaan nyt ei enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Letut onnistui mainiosti - ei hätää :) Ja uskotko, vaikka tapahtumien muurinpohjaletut on hyviä, itsepaistetut letut maistuu vielä paremmalta! Kahteen viimeiseen ei enää riittänyt täytettä ja söin toisen pelkällä sokerilla - ai että oli hyvää!
   Meilläkin toimi se kiertävä ruokalista monta vuotta silloin kun Lapsi asui kotona, mutta mä olen sen hukannut johonkin ja nyt me ollaan ihan hunningolla syömisen kanssa :( Varsinkin kun mun pitää opetella uudestaan tekemään ruokaa, oikeesti.

   Poista
 2. Mulle käy useinkin niin, että lähden kauppaan ostamaan jotain tiettyä, ja lopulta ostan kaikkea muuta, ja unohdan just sen, mitä lähdin hakemaan.

  VastaaPoista
 3. Hih! Jos mie teen ostoslistan, mie joko unohdan sen keittiön pöydälle tai sitten en katso sitä kaupassa. Sitten mie muistan, että piti ostaa esim. 3 asiaa, mutten muista mitä ne oli. Ostan sitten summamutikassa kolme tarpeellista juttua, jotka kotona aina paljastuvat vääriksi.

  VastaaPoista
 4. Mullao n ystävätär, joka nauttii, jos se löytää tyhjistä ostoskärryistä jonkun unohtuneen ostoslistan. Sanoi ostavansa samoja on kuulemma niin oppinut tekemään ruokaa uusistakin aineista, mitä itse olisi ostanut. Näin ekrran tämän ystävättäreni ostoslistan...tuijotin hepreankielistä listaa ja kysyin, että mikä sähkökaavio tää on...se oli suomenkielinen ostoslista, outoine sanoineen ja lyhenteineen...meinasin kuolla nauruun, kun se suomensi. Hitsit, kun en muista yhtäkään sanaa nyt.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)