Että sellanen laboratoriokeikka tällä kertaa :)

Kävin tänään Keskussairaalassa verikokeissa.
Samalla sain vahtimestareilta lääkärin kirjoittaman englannin kielisen todistuksen Ystävästäni ja sille kirjoitetuista eväistä, matkaa varten.  Koska sairastuin sunnuntaina pahaiseen flunssaan, soitin eilen aamulla polille ja kysyin, haittaako tämä flunssa ja siihen saamani antibioottikuuri (en halua flunssan aiheuttamia kohtauksia, kun olen kuukauden ollut kohtaukseton) verikokeiden ottoa ja samalla kysyin tosta todistuksesta. Tyttö sanoi, että todistus on just lähdössä postiin. No voi harmi, kun nimenomaan oli lääkärin kanssa sovittu, että haen sen vahtimestareilta, kun en aina tohon meidän postiin luota... No lääkäri ei aina muista mitä on sovittu... Vähän ajan päästä tyttö soitti ja sanoi, että ehdittiin saada se vielä kiinni, viedään se tuonne vahtimestareille. Ja hyvä niin, kun ne Itellan porukat sitten yöllä marssivat ulos ja postin kulussa on viiveitä - ja kun tällä viikolla on vielä tuo Helatorstaikin, että on noita arkipäiviä yksi vähemmän, olisi saattanut sittenkin jäädä matkalle.

Mutta tuo ei ollut se asia mistä alunperin piti kertomani.Kävin siis Keskussairaalassa verikokeissa. Tarkoitus oli tulla bussilla kotiin. Kävelin pysäkille ja puhuin samalla puhelimessa Äidin kanssa. Jäin aurinkoon seisomaan, koska oli aamu ja vielä viileää. Bussi tuli mutkan takaa ja sanoin vain pikaisesti Äidille, että odota, hyppään bussiin ja kipaisin ripeästi pysäkille. Huikkasin kuskille huomenta ja pyysin anteeksi, etten ollut ihan kohdalla, hän vain totesi, että no olit kuitenkin lähellä, toiset kuin on vielä kadun toisella puolella. Penkkiin istumaan ja jatkoin juttua Äidin kanssa. Ja jonkun ajan päästä huomasin, että hups, eihän tää menekään "meille", täähän kääntyi väärään suuntaan!  Ilman tätä hengen vievää nuhaa olisin voinut jäädä seuraavalla pysäkillä pois ja kävellä siitä kotiin, mutta koska olisin joutunut kävelemään ylämäkeen, jatkoin muina naisina matkaa torille asti :D
Kotimatka kesti sitten kaiken kaikkiaan pari tuntia kauemmin kuin oli tarkoitus. Kun siitä sitten ehti lähteä pari bussia kotiin päin, ennen kuin siihen oikeaan bussiin.

Että taas sattuu ja tapahtuu.

Kirjakaupassa sain hyvää palvelua. Katselin käsityökirjoja, kauppa oli aika tyhjä vielä niin aikaisin aamusta. Myyjä kysyi etsinkö jotain erityistä, vastasin, että kunhan vain katselen, mutta tämä nuha vähän hankaloittaa tätä alahyllyn tutkimista. Hän oli kovin myötätuntoinen ja sanoi, että jos tarvin apua, niin hän auttaa. No, tietysti siinä nenää niistäessä alkoi nenästä vuotaa verta, mutta sain sen sitten loppumaan ja tahriintuneet nenäliinatkin ujutettua taskupakkauksen tyhjään muovipussiin. Viimeisen nenäliinan kanssa menin myyjän luo ja pyysin, että jos hän sen verran voisi kuitenkin auttaa, että tarkistaisi, ettei naamani olisi ihan veressä, kun lähden ulos - hän tarkisti ja antoi vielä mukaan paperipyyhkeen, jos tarvitsen lisää paperia.

Käytetäänkö muuten muualla kuin meillä Lahdessa bussista nimitystä linkku?


Kommentit

  1. Pitkästä aikaa kävin kuulumisiasi lukemassa. Taisi olla vuodatuksen aikaan viimeksi. Mukavaa, että pääset matkalle :)

    VastaaPoista
  2. Linkku on hauska sana. Meillä sanottiin lapsuudessani, että nys se tulee kun linja-auto näkyi. Nykyään kaikki tietävät että bussi on Nysse! Olipa mukavaa, että sait palvelua ja apua. Tuollainen ystävällisyys lämmittää sydäntä.

    VastaaPoista
  3. Hello Dolly - mäkin löysin tänne. Ihanaa saada jostain lukea kuulumisiasi kun fb:ssa on vähän hiljaista. Halein runsain.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)