On ollut mukava lukea listoja viime vuonna luetuista kirjoista ja siinä samalla tietenkin poimia lisää luettavaa Lukemattomien listalle. Se on kyllä jo niin pitkä, että en pääse koskaan sitä loppuun - varsinkin kun siihen tulee koko ajan lisää.
Kovin ahkeria lukijoita ja kuuntelijoita teissä on, tunnen itseni suorastaan laiskaksi teidän rinnallanne. Täytyy siis reipastua ja ruveta enemmän lukemaan tässä tuolissa istuen; sänky ei ole hyvä paikka lukemiseen 😉
Siinä on nyt 240 kirjaa. Tai no, oikeastaan enemmänkin, kun siellä on esimerkiksi Eija Piekkarin ja Timo Sandbergin tuotannot, samoin kuin Lucinda Rileyn Seitsemän sisarusta. Eli ajatukseni mitä meinasin kirjoittaa, menikin jo tuossa. Ajattelin, että kun 250 tulee täyteen, aloitan uuden listan ja sitten luen tuon ensin pois ja... Ei se taida oikein toimia.
Pöllö kirjojen maailmassa on jonkinlainen lukublogini; en ole mikään kirja-arvostelija millään tavalla enkä tasolla, kerronpa siellä vain mitä olen lukenut ja tykkäsinkö vaiko en. Sieltä löytyy vuoden mittaan lukemiani/kuuntelemiani kirjoja sitä mukaa kun niitä tulee luettua/kuunneltua.
Tässä kuitenkin listana kirjasaldo.
Leppoisaa hyvän mielen luettavaa/kuunneltavaa, mukavaa neuleseuraa:
Colgan Jenny: Suolaisten tuulten saari
Kajanto Maija: Korvapuustikesä
Pehkonen Kirsi: Unelmia ja unikoita Jylhäsalmella
Vaara Amanda: Pientä fiksausta vailla
Vaara Amanda: Routavaurioita
Pulkkinen Riikka: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän
Nämä kirjat pistivät miettimään läheisten ja omaa tulevaisuutta:
Jensen Hanna: 940 päivää isäni muistina
Jensen Hanna: Äitini muistina Toinen kierros
Huttunen Katriina: Mustaa valoa: muistiinpanoja hautausmaalta
Näitäkin lukiessa ajatukset karkasivat välillä läheisiin ja elämään yleensä:
Nutti Ella-Maria: Pohjoisessa kahvi on juotu mustana
Lundberg Sofia: Kuin höyhen tuulessa
Olen oppinut lukemaan myös vähän "jänskempiäkin" (kuin Viisikot)kirjoja:
Frantz Eva: Tästä pelistä pois
Lehtinen Tuija: Väärä vainaja
Lehtinen Tuija: Viesti menneisyydestä
Lehtinen Tuija: Kuollut jättää jäljen
Lehtinen Tuija: Tornin naakat
Lehtinen Tuija: Klovnin kahdet kasvot
Jónasson Ragnar: Pimeys:
Nämä pari kirjaa saivat hymyn huulille ja joskus jopa tirskahtamaan:
Heikkinen Antti: Pihkatappi
Holmqvist Brunk Karin: Pieni Potenssipuoti
Loppuja en oikein osaa kategorisoida, kaikista pidin kyllä:
Smirnoff Karin: Lähdin veljen luo
Riley Lucinda: Perhosten huone
Norman Hilary: Unelmien hinta
Myron Vicky & Witter Brett: Kirjastokissa
Kilpi Volter: Alastalon salissa, osa 1 - kakkososasta on vielä neljä tuntia jäljellä...
Luettuja kirjoja 11 kpl ja kuunneltuja 14 kpl, näistä pitäisi tulla yhteensä 25 kirjaa...
Onko minun listassa yhtään kirjaa joka eksyisi sinulle luettavaksi tai oletko lukenut näistä jonkun?
Katsotaan mitä alkanut vuosi tuo tullessaan 😊
Hyvää lukuvuotta kaikille! 📖🦉
Tuttuja kirjoja oli Sinun listallasi mutta totuuden nimissä kun en pidä mitään listaa lukemistani kirjoista niin en tokikaan muista kaikkia ja kaikkea :-).Suurin ero taitaa olla siinä, että minä luen paljon jännityskirjoja. Nyt on menossa Mari Jungstedtin sarjan loput kirjat. Äänikirjoja en ole vielä oppinut hyödyntämään mutta ehkä sekin aika vielä tulee....
VastaaPoistaPs.Käväisin myös vierailulla Sinun kirjojen maailmassa :-).
Reppanainen (Riippumaton selailija) sai minut luomaan kirjablogin uudestaan - kiva kun kävit siellä. Käy ihmeessä tuolla Reppanaisenkin kirjablogissa, linkki on tuossa sivussa.
PoistaMulla on lista luetuista kirjoista siksikin suht helposti saatavilla, kun on tuo Lukemattomien lista, josta sitten siirrän kirjan luetuksi sitä mukaa kun saan niitä luetuksi.
Lukemattomat vain venyy ja venyy :) - kohta tulee uudet Lukudiplomin kirjat (ja edellisten vuosienkin lukudiplomeissa olisi vaikka kuinka paljon luettavaa :D..) ja ihana Mursu lupasi kuskata mut kerran kuussa naapurikunnan kirjastoon lukupiiriin <3 - keksiä itselleen tekemistä 1,5 tunniksi, jos ei viitsi tulla itse kirjastoon vaikka lehtiä lueskelemaan.
Kyllä vain olet ahkera lukija sinäkin... minä (jos oikein muistan) luin 6 kirjaa kuluneena vuotena... seitsemäskin oli aikomus, mutta kun huomasin lentokoneessa, että olikin saksankielinen, niin jäi sitten siihen... olisi muuten ollut Riley!! Minä tapaan lukea vain "kierrätyskirjoja" - eli useissa majapaikoissa on hyllykkö, josta voi ottaa ja jättää... pari kirjaa kyllä kirjaston edessäolevasta hyllystäkin (taisivat olla 0,20sentiiä kpl) kesällä. Nuorten kirjoja enkuksi... helppoja vuoropuheluja sisältäviä kirjoja mieluiten - sopivia lentokone- ja reisukirjoja.
VastaaPoistaAntoisaa kirjallisuusvuotta toivotan sinulle - se mikä on mieluisaa, niin sitä ehdottomasti lisää!! Halaus ja rutistus muutenkin, että vuosi toisi paljon mukavia muistoja ja hymynaiheita elämään!!
Ehkä tämä maalla asuminen on "hidastanut" mun lukutahtia; monesti jää vain katselemaan ikkunasta avautuvaa maisemaa näin talvella ja käsitöitä tehdessä sitä nauttii ihan vain hiljaisuudesta 😊 Kaupungissa kerrostalossa oli jatkuvasti ovien pauketta ja muuta "turhanpäiväistä" meteliä - siis sellaista jonka nyt lukee turhanpäiväiseksi, silloinhan se toki oli ihan normaalia arkipäivän elämää, ja meidän talo oli vieläpä hiljainen.
PoistaOikeastaan vertaan itseäni nuoreen itseeni: opin kouluun mentyäni viikossa lukemaan ja sen jälkeen aukeni pienen kyläkoulun kirjaston ovet: mikä taivas se olikaan! Kuudessa vuodessa ehdin lukea koko kirjaston ja vielä kirjastoautolta kirjoja vähän lisäksi :D Ja kun sitten pääsin kaupunkiin "isojen" kirjastojen ääreen - juoksin koulun ruokatunnillakin kirjastoon lukemaan ja lainaamaan kirjoja!
Nyt vaihdellaan Äidin kanssa kirjoja; tai oikeastaan saan Äidiltä kirjoja "tää on vähän erikoinen mutta hyvä" -saatesanoilla. Ja oikeassa yleensä on. Hän ostaa kirjoja kirppareilta, korkeintaan parilla eurolla, yleensä pokkareita.
Halauksia ja rutistuksia sinullekin - uskon, että tästä vuodesta tulee hyvä!
Kajanto, Lehtinen, Vaara ainakin ovat luettuina tai kuunneltuina.
VastaaPoistaEi kai kirjojen (tai muunkaan) kanssa tarvitse ennätyksiä tehdä, ellei sitten itsensä kanssa. Jokaiselle sopiva on varmaan just se, mihin on päässyt 😺
Olikohan tuohon kirjastokissaan joku jatko, vai edelsikö sitä jo joku? T. Sartsa
Itsensä kanssa korkeintaan, se on totta - ellei sitten ihan tarkoituksella pistetä kilpailua jossain asiassa pystyyn. Ja kyllä tuo 25 kirjaa on minulle siinä mielessä aika paljon, kun mietin, että ennen kirjastoon oli matkaa 300 metriä ja nyt 30 kilometriä :) Ihan tuosta vaan en kipaise kirjastosta hakemaan jotain kirjaa luettavaksi "just nyt kun tuli mieleen" :D - kaikkia kun ei löydy Celiasta ja muut palvelut olen vielä kiertänyt...
PoistaPiti ihan käydä katsomassa, oliko tuohon Kirjastokissaan muita osia; kyllä vain: Dewey's Nine Lives , ilmestynyt tuon Kirjastokissan jälkeen, mutta sitä ei näemmä ole käännetty suomeksi.
Muistin väärin. Tarkoitinkin tätä: Hoivakodin kissa Oscar ( David Rosa)
PoistaAaa - nimi on tuttu, mutten ole lukenut. Täytyy muistaa lisätä se(kin) listalle.
PoistaLuin juuri eilen netistä, oliko Ylen vai minkä sivuilta Oulussa olevasta hoitokodista, jossa käy kerran kuussa (jos oikein muista) terapialammas Lauha. Siinä oli mukana lyhyt videonpätkäkin; se oli hellyttävä 🧡
Ihan outoja kirjoja. En ole koskaan edes kuullut. Pieni potenssipuoti on ainoa, jonka olen lukenut. Minulta löytyy kirjahyllystä aina luettavaa. Ostelen aleista ja antikvaarista. 25 on hyvä määrä. Minulla on lista tuolla blogin kulttuurisivulla. Olen myös sivut merkannut, koska luen usein kohtuuttoman paksuja kirjoja, sellaisia, joista kevyesti saisi pari-kolme peruskirjaa.
VastaaPoistaKävin katsomassa sinun kirjalistaa, sinulla tosiaan on paksuja kirjoja.
PoistaYoko Ogawan Muistipoliisi on ensimmäisten joukossa tämän vuoden luettavissa; sain Pojalta lahjaksi Professori ja taloudenhoitaja -kirjan ja pidin siitä (siitä olisi kuulemma tehty elokuvakin, mutta en löytänyt siitä mitään tietoja 🤔)