21 toukokuuta 2023

Kuukausi on kulunut

Yritin kirjoitella teille ja kertoa, että WWF:n luontoliven kalasääksellä on kolme munaa! Hautomista olen katsellut osoitteessa https://wwf.fi/luontolive/saaksi/

Löysin WWF:n sivuilta, kenetpä muunkaan kuin LAPINPÖLLÖN pesässään. Sinnekin on saatu lupa seurantakameralle - ja loppu onkin sitä Pöllönkulman asukille historiaa eli sitäkin on tullut seurattua. Vielä tänään ei ollut poikasia, mutta kohta puoleen pitäisi olla 😍   https://wwf.fi/luontolive/lapinpollo/

Kirjoittelu on jäänyt, kun aina kun yritän kirjoittaa, niin päässä alkaa heittää. Ei ole tietokoneen käyttö enää mun juttu. Pakolliset hommat on toki hoidettava, mutta muuta en juurikaan enää tällä tee - noita lintujakin katselen puhelimella. 

Riesasta olen - koputan puuta - taas päässyt kutakuinkin eroon, kun lääkeannos nostettiin takaisin viimeisimpään. Kumartelu, kurkottelu ja rasitus ei tee hyvää; ne saattaa laukaista kohtauksen tai lievää huimausta, mutta siihen verrattuna kun vielä talvella juuri ja juuri saattoi pystyssä kävellä portailta autolle, vajaa parisenkymmentä metriä, ilman tukea, niin nyt uskaltaa jo käyttää trimmeriä ja ajaa nurmikon.

Paitsi että kaikille ei trimmeriä pitäisi antaa.... Nilkassa on kolme verta vuotavaa naarmua, siis ei nyt enää, nyt ne on teipattu. No, syynä on se että trimmerissä luultavasti oli väärä.. öh.. terä? leikkuri?.. joka lähti irti, kun osui pieneen koivun taimeen, ja siinä irti lentäessään sipaisi nilkkaani. 
Ja mitä tästä opimme? Opimme sen, että trimmerin kanssa jalassa pitää olla a) pitkälahkeiset housut tai b) kumisaappaat. 
Ei siis caprit ja crocsit. Oppia ikä kaikki. 

Ihana ystävä tarjoutui tulemaan meille pihatöihin ja oli hommissa koko lauantaipäivän. Kitki yhden umpeen kasvaneen kukkapenkin, katkoi pieniä koivun- ja lepän taimia, leikattiin yhdessä juhannusruususta kuivat oksat ja kielloista huolimatta kiipesi vanhan kivikasan päälle, jossa kasvaa vanha, vanha ruusupensas (ehkä kurtturuusu, joka pitääkin hävittääkin) ja leikkasi sen pois. Leikkaamallahan se ei häviä, mutta onpahan ainakin tämän kesän sieltä pois, ja kasvaa siistimpänä. 

Mursun kanssa nikkaroitiin "porras" työhuoneelle. Semmoinen... no vähän niin kuin varasysteemi. Mutta hieno siitä tuli. 

Ja Poikakin kävi pitkästä aikaa. Tuli äitienpäivänä, niin kuin lupasi. Olin itse Äitirakkaan luona muutaman pävän ja Poika tuli suoraan sinne. Mursu haki meidät sieltä.

Siinä kai tärkeimmät. 
Auton jarrut pitää korjata ja passi pitää uusia, että pääsee Siskorakkaan ja muksujen luo, mutta siihen on aikaa. 
Kuulontutkimukseen pitänee varata aika. Iän mukanaan tuoma kuulon alenema ei kai ole pahentunut, mutta tämä viheliäinen tinnitus - tähän pitäisi keksiä joku apu, ennen kuin pää räjähtää. Joku keino ON oltava. 


8 kommenttia:

 1. Mukavaa, että olotilasi on taas hallinnassa :) Minä en ole koskaan trimmeröinyt, eli sinulla on huomattavasti enemmän tietotaitoa, housuilla tai ilman ;) Tästä tuli kyllä mieleen, että minunhan piti leikata tuo nurmikko tänään... Siinä on käytettävä jonkinlaisia saappaita, tai kengät muuttuu ikivihreiksi. Minulla on sellaiset teräkkäät, jotka löysin Etolasta. Vähän kuin crocksit, mutta saappaat.
  Mukavaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa 🤗
   Trimmeröinti on tullut tutuksi mullekin vasta muutama vuosi sitten kun tänne tänne maalle muutettiin. Ruohonleikkurin käyttö on mulle yhtä hepreaa kuin trimmerin, eli en osaa oikein kunnolla kumpaakaan 🤭 Nyt ei ruohonleikkuri suostunut käynnistymään joten...
   Mulla on kalossit joita usein käytän, mutta kun niissä on teddyvuori, ne oli lauantaina vähän turhan kuumat 😂

   Täytyykin käydä seuraavan kerran kaupungissa käydessä pistäytymässä Etolassa, jos löytäisin tuollaiset mainitsemasi jalkineet, kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Minäkin olen seurannut sääksen pesintää, lapinpöllöä ja norppia. Saimaannorpan sivuilla oli hauskasti kerrottu, että tapahtumia riittää kuvassa eli veden liplatusta kiviä vasten. Meillä kukkii päärynäpuu. Harmillisesti jo nyt eikä yo-juhlissa. Laitoin ylioppilaan ruoanlaittoon, aikuinen ihminen voi sen verran tehdä kotihommia. Veljensä toimi tänään autokuskina. Mukavaa kesää Pöllölään! T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ylioppilaalle ja äidille!
   Lapinpöllön ensimmäinen poikanen oli kuoriutunut tänä aamuna puoli kuuden aikaan, kelasin kameran nauhoitusta ja bongasin sen - ihana räpiköijä siellä pesässä 💕
   Siskolle ja Äitille laitoin viestin ja kirjoitin, että noiden lintujen seuraaminen on kuin Siskon lasten syntymän odottaminen: "Joko, joko nyt?" 😂

   Poista
 3. Nyt on pöllölläkin jo jälkikasvua.
  Minulle trimmeri olisi liian pelottava. Ostin käsikäyttöiset halvat ruohosakset, kun päätin, että marjapensaiden alustat saa heinittyä. En jaksa enää taistella siellä rikkaruohojen kanssa. Nyt sitten konttaan maanrajassa saksien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trimmeri on ihan ok, kun vaan pitää sen tarpeeksi kaukana ja kumisaappaat jalassa (muistutus itselle). Ja oikeanlaiset terät siinä trimmerissä... Mun nuppi kun ei kestä kauaa tota kumartelua eikä polvet konttausta - sinä oot paremmassa kunnossa kuin minä👍

   Poista
 4. Hienoa, että riesa on pysynyt aisoissa, mutta toi huippaus ( tekstin korjaus ehdotti huippuasiantuntijat, onneksi huomasin, usein en ) on tylsä juttu. Sun pitää aloittaa tekstin sanelu tai ruveta vloggaajaksi, sillä Pöllön tarinoita on ollut mukava lukea ❤️ Mä oon etupäässä seuraillut lintuja ihan livenä, mutta silloin tällöin olen tuota Lapinpöllö liveäkin katsonut. Olin kuvitellut pöllön pesän hiukan erinäköiseksi, en tiedä miksi, mutta luulin pöllöjen asuvan pöntössä. Mukavaa kesää ja viestitellään siitä yhdestä ”projektista”.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laiskiainen 💖 Musta ei vloggaajaksi ole - varsinkaan kun tänään kävin passikuvassa ja näin ne kamalat kuvat! Joko meidän peileissä on vikaa tai sitten sen kuvaajan kamerassa on vikaa, meinas itku päästä.
   Meidän piha vaikuttaa pikkulintujen valtatieltä: aamulla kun join aamukahvia ja katselin tästä sohvalta ikkunasta ulos, niin sellainen suihke ja suhina kävi tuossa ikkunan takana, että alle olisi jäänyt jos olisi pistänyt nenänsä ovesta ulos!
   Meidän projekti ei tunnut etenevän; ollaan vuorotellen "väärässä" paikassa tai menossa 😂

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)