16 maaliskuuta 2017

Vielä edellisestä aiheesta, kirjoista

Kirjat ja lukeminen tuntuu nyt olevan pinnalla. Ylen sivuilla on testi, millainen lukija olet

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/03/16/millainen-lukija-olet-tee-kirjojen-suomen-analyyttis-filosofinen-testi

Minä olen Kaikki-Maikki:Kuva Ylen sivuilta, liittyy testin vastaukseen
Sinulle käy kaikki! Yleisenä kirjojenhalaajana tartut ihan mihin tahansa teokseen hurmioituneena, vaikka se olisi muropaketin kylki. Joku saattaisi kutsua sinua kirja-addiktiksi, mutta omasta mielestäsi sinulla riittää kyllä aikaa ihmissuhteillekin 10 lukupiirin, oman kirjaprojektin ja kustantamon pyörittämisen jälkeenkin.


AM sanoi, ettei tuo mennyt ihan pieleen 😉

23 kommenttia:

 1. Heh, mjulle tuli tuo sama paitsi et miehenä olen Joviaali-Ali. Siinä oli se kirja kesken? -kysymus, olen jättänyt ehkä viisi kirjaa tähän mennessä kesken, yks jäi kun en vain ymmärtänyt siinä olevia käsitteitä, voisi nykyään lukea pois. Näin kävi sci-fin kanssa joskus nuorempana, yks leffakin piti katsoa uudestaan ihan sen takia kun en vain tajunnut missä mennään joten tuumasin et ootetaas 10 vuotta, sit ymmärsin. Elämä on joskus odottamista mut onneks ei ole kiire mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi jonkinlaisia sielunkumppanuksia näinkin lyhyellä tuntemisella ollaan :)
   Olin aikaisemmin sitä mieltä, että jos kerran kirjan otan käteeni ja rupean sitä lukemaan, niin sen sitten luen, vaikka väkisin ja vaikka siinä menisi kuinka kauan. Jostain blogista sitten kähvelsin käyttööni ajatuksen, että jos ei ensimmäiset 100 sivua saa mua innostumaan kirjasta millään muotoa, niin miksi kiusaisin itseäni - kirjastosta löytyy satoja kirjoja joita lukea, ei ole pakko lukea kirjoja jotka ei vaan nappaa.
   Kaikki-Maikkinakaan ei kuitenkaan ihan kaikki putoa

   Poista
 2. Täällä toinen KaikkiMaikki =) vaikka kyllä minulla välillä kirjoja jää kesken. Ensimmäinen kesken jäänyt taisi olla 9-vuotiaana Lassie palaa kotiin. Muistan kun luin sitä teltassa kissanpentu kainalossa. Pääsin sivulle kymmenen, kun totesin ettei tää taida olla mun kirja. Loppuun mennessä tulee nestehukka! Se alku oli niin kamala, että itkin valtoimenaan koko ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja samiksia mekin!
   Mä luin lapsena ja nuorena kaikki Viisikot, SOS-kirjat, 3 etsivää ja sen sellaiset :) Ja sitten tietysti Annat ja Helena-kirjat ja mitä niitä nyt olikaan. Laura Ingalls-Wilderin kirjat ja Lotta-sarjan. Ja tietenkin Tiinat!
   Ja tunnustan: olen näin aikuisenakin lukenut joskus noita nuorten kirjoja uudestaan :)

   Poista
 3. Minullekin tuli ensin kaikkiMaikki, mutta kun muutin pari vastausta, olin Outo-Liisa

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Luki-härö härö. Hih. Mitä luit viimeksi, kiljumisen ohella?

   Poista
 5. Kirjojenhalailija täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Näin olen ymmärtänyt :)
   Mä pääsin vasta pari-kolme vuotta sitten Isolle Kirkolle Akateemiseen kirjakauppaan - sehän oli kuin taivas! Monta kerrosta pelkkiä kirjoja <3
   Mä kävelin pitkin käytäviä ja juoksutin sormiani pitkin kirjojen selkiä - miettimättä edes sen kummemmin mitä kirjoja ne oli: pääasia oli, että ne oli KIRJOJA! Ja niitä oli paljon. Sitten joskus pääsin sinne osastolle, mitä varten me oikeasti sinne mentiin, mutta siihen kului tovi. Poika ja AM kulkivat kiltisti perässä ;)

   Poista
 6. Mä kyllä niin teen tän
  ...
  Murha-Mirkku ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin osasin arvata tän - näin jonkun FB:ssä olevan sama ja sä tulit heti mun mieleen :D
   Apua, mistähän se kertoo.. ;)

   Poista
 7. http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005132797.html Lues tuo ja mieti jos joku vihais sua niin paljon et lähettäis tuollaisen sulle????

  Ihneeksi on tämä maailma mennyt, ei voi kuin pyörittää pöllön lailla päätä liki joka suuntaan. Ihme vihaa ja angstia, miksei voisi virkata vaikka lapaset ja huokailla rauhassa????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairasta ja etovaa, jos tuo tosiaan on totta! Mikä ihmisiä vaivaa??

   Toivottavasti en ole ketään loukannut niin pahasti, että tuollaista postia saisin - ainakin olen yrittänyt olla kiltti ja ystävällinen.

   Ja artikkelin ensimmäiseen kommenttiin; kun kohtaus on alkanut, niin sille ei enää voi mitään. Päätä ei voi enää kääntää pois. Toisille vilkkuvalot ei tee mitään (mulle ei testien mukaan tee, mutta välttelen niitä silti) ja toiset on niille tosi herkkiä, niin kuin ilmeisesti tämä kyseinen toimittaja - mitään ei ole ollut enää tehtävissä kun hän on tajunnut mitä tapahtuu.

   Virkkais tosiaan vaikka lapaset tai nikkarois linnunpöntön, menis keräämään roskia tms. - purkais pahan olonsa johonkin hyödylliseen.

   Poista
  2. Tutkimattomat ovat Riesan tiet.
   Olisko mitään ideaa järjestää lapas ja pipontekijöiden kesken pienen piirin kilpailu? Katsos kun haluaisin itselleni susikäpälät(lue lapaset) ja pipon? Voisitte porukalla ehdotella mulle malleja ja sit valitsisisn yhdet joiden tekijältä ostaisin (max 50 ekee) pipon ja lapaset? Aiheena susi ja pipossa pitää olla tupsu ja lapasissa nyörit. Miltä kuulostaa?

   Poista
  3. Ohoh, heititpäs meille haasteen :D Täytyypä pistää haaste eteenpäin ja katsoa, kuka tarttuu syöttiin!

   Poista
 8. Nytpä pitää olla kuulolla =) omat taidot eivät vielä oikein kirjoneuleiden riitä, mutta olisihan susi-myssy ihan huikea! Sudessa on jotain ikiaikaisen ylvästä. Jos olisin intiaani niin susi olisi toteemieläimeni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa kyllä niin mielenkiintoiselta haasteelta, että koko eilisillan mielessäni pyöri tätini aikanaan Pojalle päiväkodin naamiaisiin tekemään susipuku :D
   Joskus olen sen esitellytkin, mutta enpä löytänyt sitä nyt - voi olla, että se on ollut vuodatuksen puolella ja sieltähän hävis kaikki kuvat aikanaan..mrrr...

   Poista
  2. Susoon mun toteemi- eli voimaeläin. En ole intiaani.susimyssy...iiikk!
   huom ne tulee aikuiselle lapselle eli pitää olla siistit

   Poista
 9. Mäkin olen Kaikki- Maikki. Ei toi kuvaus oikein vaikuta meikäläiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on niin monta Kaikki-Maikkia täällä, että pitäiskö meidän pistää toi kustantamo kimpassa pystyyn :D Kukaan ei ainakaan ole myöntänyt sellaista pyörittävänsä...

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)