Sukkia siellä, sukkia täällä

Sukkia sukkien päällä. Suuri huijaus?  No ei nyt niin suuri, mutta ainoastaan alimmaiset, suurimmat sukat on päätelty ;) Kahdet pienemmät on "muka-päätelty" - ihan vain tätä kuvaa varten. Tunnustan.

Mutta koska olin viemässä postiin muutakin postia, halusin saada nuo mustat sukat samaan nippuun, enkä halunnut kuvata niitä yksistään, päätin tehdä tämmöisen pienen huijauksen.


Mustat sukat siis lähtivät lämmittämään aikuisen miehen jalkoja - vaikkei tuolta pienten sukkien alta oikeaaa kokoa näykään :)
Kahdet pienet sukat sen sijaan. Niissä on pitkät varret; serkku kysyi tekisinkö Pojan pikkuserkuille PITKÄvartiset villasukat - kaikki muut kun tuppaavat tekemään ihan vaan nilkkasukkia ja kuinkas sitten käykään. Ja minähän teen. Ja tytöt kun ovat sellaisia rimppakinttuja niin nuo kyllä riittävät :D
Isot sukat on Novitan Seiska Veikkaa ja pienet Novitan Nalle Aloe Veraa.
Yhdet vielä pitäisi tehdä - ovat jo puikoilla ja vuorottelevat itselleni tulevien sukkien kanssa.

Olin tässä taannoin tädillä maailmaa parantamassa ja käytiin viettämässä yksi iltapäivä serkullani. Mulla oli sukankudin mukana - niin kuin nykyään aina. Toinen sukka valmiina, eikä toisestakaan paljon puuttunut. Serkku ihastui lankaan, sovitti sukkaa joka oli just eikä melkein sopiva ja lupasin, että jos häneltä vaan löytyy virkuukoukku tai parsinneula, niin sukkapari on hänen; toinen sukka kyllä ehtii valmiiksi iltapäivän aikana. Ennen emme lähde pois... :D Ja hyvin valmistui aikataulussa, "vävypoika" kun lupasi heittää meidät kotiin  samalla kun lähti harrastuksiinsa.

Tämmöinen tuli siitä sukasta - parikin oli tallessa ainakin vielä laskiaisena ;)

Lankana Novitan Nallea.


Kommentit

 1. Hienoja villasukkia on sun tehtaan liukuhihna suoltanut. Mukavaa, että sulta saa sukkia tilauksesta ja toimituskin on nopea, eli nyt heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan vähän pidempi toimitusaika, mutta yritän olla nopea ;)

   Poista
 2. Onpa kivat värit :) Ja mä tykkään kans pitemmistä varsista, nykyään moni neuloo ihan liian lyhyitä, joista lahkeet karkaa heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aikuisilla lyhyemmät varret vielä meneekin, kun ei sillä lailla rieku ja riehu pihalla, mutta lapsilla tosiaan on hyvä olla pitkät varret, että lahkeet pysyy varmasti varren sisällä. Siksi mäkin tuon pyynnön sain :D

   Poista
 3. Kauniit villasukat ovat lahjoista parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta - ja sitä viestiä vein juuri tänään eteenpäinkin! Lahjanaru ympärille ja tadaa - siinä se on! Ja varsinkin vanhan omakotitalon asuja, joka ei itse osaa neuloa, on varmasti lahjasta iloinen - villasukkia EI KOSKAAN OLE LIIKAA!
   Ei nimittäin näin kerrostalossakaan...

   Poista
 4. Ahkera olet kutomaan. Erityisesti yksivärisen sukan kutominen vaatii mun mielestä asennetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksivärisessä on puolensa; jos tekee raitoja monella eri langalla, tarvii päättelykykyä, jota mulla ei ole ;) - inhoan siis päättelyä...
   Mutta kieltämättä, yksivärisen neulominen on vähän tylsää. Mutta kun neulomiseen harjaantuu, niin yksiväristä voi neuloa samalla kun katsoo telkkaria.
   Ja pitäisi paneutua meidän pääkirjaston (ja muiden sivukirjastojen) äänikirjavalikoimaan, josko löytyisi hyviä äänikirjoja kuunneltaviksi, meidän kirjastossa on aika huono valikoima. Niitä voisi kuunnella sama kun neuloo.
   Ja "sivusilmällä" voi seurailla tätä blogimaailmaakin, tosin joskus on kyllä suljettava koko tietokone, että saa jotain aikaiseksi.

   Poista
  2. Äänikirja on ehdoton kaveri käsitöille. Käsitöitä ei viitti tehä ilman äänikirjaa, ja toisaalta äänikirjaa ei jaksa kuunnella, jos ei samalla tee jotain.

   Jos teidän kirjastossa on huono valikoima, niin pyydä tilaamaan parempia jostain muualta. Tulee vaikka Rovaniemeltä!

   Poista
  3. Meidän pääkirjastosta löytyy varmasti ihan hyvä valikoima, ei vaan ole tullut tutustuttua siihen, oon vaan käynyt aina käpistelemässä tota "oman" kirjaston valikoimaa, sen sata kertaa, vaikka tiedän, ettei sieltä mitään löydy.

   Yleensä "kuuntelen telkkaria" ja yritän opetella kieltä siinä samalla, AM kun kattoo jotain elokuvia tai ulkomaisia sarjoja, mutta jos tulee jotain räiskintäjuttuja, niin niitä en jaksais kuunnella.

   Poista
 5. Aloitin sukan yksivärisen, harmaan noin 20v. tauon jälkeen.Se lähtee iltapuhteeksi Lapin hiihtolomalle ensi viikolla. Oliko jossain jotain selkeätajuisia ja simppeleitä kantapääohjeita jahka joskus pääsen sinne saakka, kunnon varsien (kyllä :)) jälkeen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Johanna! Lisää sukkiin "höyrähtäneitä", ihanaa!
   Yhteishyvän sivuilta löytyy ainakin ohjeita kolmeen erilaiseen kantapäähän; kaksi ensimmäistä on helppoja, kolmatta en ole minäkään kokeillut.

   https://www.yhteishyva.fi/viihde-ja-vapaa-aika/neuleohjeet-ja-askartelu/villasukan-kantapaa--kolme-ohjetta/0218010-77624

   Nyt kaivattais kyllä Sinisen sohvan väkeä apuun, onko teillä parempia linkkejä?

   Poista
 6. Oi miten ihania sukkia! Minä rrrraakaaastan villasukkia ❤️ Kotona kuljen aina villasukissa, kesät talvet. Tänään tapaan yhden ystäväni, jonka mies kutisti hänen ainoat villasukkansa kuivausrummussa, joten neuloin hänelle uudet. Toivottavasti tykkää... Päivityksen niistä teen blogiini kunhan ehdin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan varmasti ystäväsi tykkää neulomistasi sukistasi!

   Mulle kävi vähän samoin.... kutistin omat unisukkani pesukoneessa niin pieniksi, ettei ne enää mahdu mulle :( Onneksi oli kahdet unisukat, toiset oli vähän isotkin ja niistä tuli just sopivat. Toiset on nyt siis liian pienet ja niille mietin sopivaa käyttäjää - ne on on kyllä ihan hyvät sukat, kun vain löytyisi sopivan pieni jalka. Lapsen jalkaan ne menisivät.

   Poista
 7. Olen virkannut nyt vauvanpeitteitä ja huiveja. Mutta sukat ovat aina vain tekemättä. Olen suunnitellut, että tekisin kahta sukkaa yhtä aikaa, pelkään, että muuten olisi valmiina vain yksi sukka ja siihen jäisi, en ole innokas sukkien tekijä, kantapään reunoista kun tulee aina reikäiset, että joudun parsimaankin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt selvisi nimimerkkisi tarinakin...ei ole ihme, että olet vilukissi, jos varpaita palelee, kun ei ole villasukkia.... Voi sentään sinua :(

   Poista
 8. Sukkakone on ollut käynnissä.
  Eihän sitä kyläilyreissulta kotio lähdetä ennen kuin sukkapari on valmis.

  VastaaPoista
 9. Totta, kyllä joka kyläreissulla yhdet sukat pitää tehdä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)