Meidän kirjasto on ihan huippukirjasto!

Meidän kirjastossa on varmasti kaupungin parhaat kirjaston hoitajat! Varmaan samanlainen on Marjaana :)

Olen varmaan kertonut sen täällä ennenkin, mutta kerronpa uudestaan :D

Meinasin, että poikkean vaan äkkiä kaupungista tullessa kirjastossa katsomassa, olisiko siellä palautushyllyssä jotain hyvää luettavaa, en välttämättä nyt jaksaisi sen kummemmin etsiä mitään, kunhan nyt vaan äkkiä katson jotain ja sitten äkkiä kotiin syömään.

Mutta sitten. Paikalla olikin tämä entuudestaan tuttu kirjastonhoitaja - siellä on kaksi uutta viime keväänä eläkkeelle jääneiden tilalle tulleita - ja jäin kyselemään häneltä vähän, että mitenkäs nämä tulevat muutokset nyt oikein vaikuttaa mihinkin ja mitä pitää tehdä jne jne. Ja hän jaksoi taas vääntää mulle rautalankaa :D


Mulla meni kirjastossa ainakin 45 minuuttia, hän teki samalla muita töitä, kun mä lueskelin mitä muutoksia ja uudistuksia vuodenvaihde oli tuonut tullessaan.  Mm. sen, että voin saada sähköpostiin tai tekstiviestillä ilmoituksen lähestyvästä eräpäivästä. Just passeli palvelu mulle! Ja ilmoitus sähköpostiin on maksuton - otin sen kokeiluun, sillä sähköpostissa käyn päivittäin. Viisi päivää ennen eräpäivää ehdin vielä tehdä vaikka mitä. Vaikka soittaa Äitirakkaalle ja pyytää häntä hakemaan kirjat meiltä kotoa ja palauttamaan ne. Jookos, Äitirakas? ;)

Kotimatkalla törmäsin koiraa ulkoiluttavaan naapuriin, enkä meinannut tuntea häntä, kun oli pipo päässä ja talvivaatteet päällä, sai oikein kahteen kertaan mua moikata - vähän nolottaa...no olin kyllä ajatuksissanikin, kun mietin tota meidän kirjastoa.
Hänellä on valkoinen, pieni pörröinen koira - mutta miten siinä meidän "hösöttäessä" hän totesi siitä "niin kun mulla on tää punainen koirakin mukana". Punainen koira :D :D
Johtui kuulemma siitä kun katseli mun punaista olkalaukkua..

Mutta tästä törmäyksestä "punaiseen koiraan" oli seurauksena se, että jäimme juttelemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa; hänkin tykkää tehdä käsitöitä ja muutenkin ajatukset ja jutut osuu yksiin. Se huomattiin jo kesällä tuossa pihalla. Luulen, että hänestä saan vielä uuden ystävän tästä ihan lähipiiristä; lenkki- ja käsityöystävän ja muutenkin. Voi että olen iloinen \o/

Ja kotona odotti AM:n tekemä kala-katkarapukeitto. Nam.

Ja aamulla odottaaa hammaslääkäri. Sekin menettelee, kun hammaslääkäri on helläkätinen hymy"poika" :)

Kommentit

 1. Mä jo luulin, että teillekin oli tullut itsepalvelukirjasto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi, ja toivottavasti ei tulekaan. Mitäs me sitten tehdään.
   Onko teillä jo itsepalvelukirjasto?

   Poista
  2. Jotenkin se ei kuulosta musta hyvältä ajatukselta. Ajattelen esimerkiksi vanhuksia, jotka käyttävät paljon kirjastoa.
   Mutta kai se sitten toimii. Tiedä häntä.
   Itse haluan, että kirjastossa on ne "kirjastontädit".

   Poista
  3. Joo, se on jännä, että niitä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, vaikka ihmiset ei niitä toivo ees.

   Kaipa vanhukset siihen oppii, kuten pankkikortin käyttöönkin. Tai sitten ei. Joskus Possu on auttanut automaatilla vanhusta, joka ei osannut käyttää pankkikorttia. Mitäs jos opastajaksi olisi lyöttäytynytkin joku roisto.

   Poista
 2. Vanhukset osaa erottaa roistot possuista.
  Ihana päivä sinulla on ollut. Sinä olet ilmeisesti hyvin avoin, ystävällinen ja rohkea ihminen, johon on helppo tutustua ja jonka kanssa on helppo ystävystyä. Hienoa, että olet saanut uuden ystävän. Niitä ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osakainen, tuossa olet oikeassa, Possut ja roistot erottaa helposti toisistaan!

   Musta on tullut näin "vanhemmiten" vähän vähemmän arka ja ujo, kai se myönnettävä ja poistettava se listalta, kun joku kysyy millainen mä olen. Enkä mä vissiin ole enää hiljainenkaan... Ainoastaan hämäläinen, hidas, mutta nopea käänteissäni ;))

   Poista
 3. Kirjastontädit ja sedät on yleesä aika huipputyyppejä ;-)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, jos tässä meidän iässä löytää vielä uuden ystävän. Minä iloitsen kovasti teistä nettiystävistäkin. Kiitos sinulle!
  Meidän kirjastossa on ollut jo jonkin aikaa tuo palvelu käytössä. Palautettavista kirjoista saan ilmaisen sähköpostiviestin. Varatun kirjan haku ilmoitetaan sekä sähköpostilla, että tekstarilla. Kumpikin on ilmainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös - olen tosi iloinen teistä blogiystävistä, ja mitä kauemmin ollaan ystäviä näin netin kautta, sitä tutummiksi tullaan ja tuntuu, että ollaan tunnettu vaikka kuinka ja kauan. Eli kiitos myös sinulle!

   Meilläkin varauksista on saanut ilmaisen tekstari-ilmoituksen, varaus muuten on maksanut, muistaakseni euron. Vai oliko se niin, että sitten piti maksaa, jos se kirja tulee jostain toisesta sivukirjastosta tai pääkirjastosta, nyt en enää muista varmaksi, kun en ole taas pitkään aikaan varannut mitään. No, joka tapauksessa se varausmaksukin poistui nyt vuoden vaihteessa.
   Myöhästymismaksu nousi, ja se on itse asiassa aika kallis, eli kannattaa kyllä palauttaa kirjat ajoissa tai käydä uusimassa lainat netissä. Siksi otin tuon ilmoituksen käyttöön, viisi päivää ennen eräpäivää, niin ehdin varmasti tehdä asialle vielä jotain :D - minä joka jätän kaiken aina viime tippaan....

   Poista
 5. Hienoa, että löysit hengenheimolaisen läheltä, vie hänet kirjastoon käsityötapaamiseen! Minulla oli takavuosina naapuri, jonka kanssa teimme kesällä käsitöitä pihalla ja hoidimme kukkia, jotka olimme yhdessä istuttanet. Hänen istuttamansa, siemestä kasvattansa omenapuu on pihassa, kukkamaassa muistona hyvästä ystävästä. Rohkeasti vain mukaan SNY-leikkiin, kerro asiasta kirjastossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaston käsityötapaamiseen häntä jo kanssani houkuttelinkin :) - harmi vain, että ensi viikon tapaaminen jää itseltänikin väliin kun pitää mennä Isolle Kirkolle palaveriin. Mutta siinä on positiivista se, että pääsen tapaamaan toista "uutta" ystävää, jonka olen tavannut livenä vain kerran.

   Eli kun seuraavan kerran pääsen neuletapaamiseen, on SNY:n ilmottautuminen jo ohi, harmi kyllä.

   Poista
 6. Meillä on niin monimutkainen varausmaksusysteemi, että sitä ei muista kukaan. Varausmaksu menee lainassa olevista oman kunnan- ja kuljetuskuntien aineistoista. Varausmaksutta sen sijaan saa tilata oman kunnan toisen kirjaston HYLLYSSÄ olevia kirjoja. Varausmaksu on euron. Ja näistä maksuttomista varauksista ei lähde saapumisilmoitusta kännykkään, joten niitä pitää muistaa käydä kyselemässä. En tiedä, miten systeemi sitten toimii, kun tulee itsepalvelukirjasto.

  VastaaPoista
 7. Tuosta unohtui vielä, että muitten kuntien kirjoista menee aina varausmaksu, oli ne sitten hyllyssä tai ei. Ja sitten on vielä kaukolainat erikseen, jotka maksaa vähintään 3 euroa kipale.

  Kuka pysyi vielä kärryillä ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuulosti kyllä niin monimutkaiselta systeemiltä, että mä en ainakaan pysynyt perässä.
   Meillä tulee tekstiviesti-ilmoitus kaikista varatuista kirjoista, kun ne tulee ja tosiaan se varausmaksu poistui kokonaan nyt vuoden alusta.
   Kaukolainoja en ole koska kokeillut.
   E-kirjoja tai millä nimellä ne nyt onkaan, en muista, käyttäisin ihan mielelläni ja yhden olen lukenut, yhden "aivot narikkaan kirjaan", mutta niissä on se huono puoli mun kohdalla, kun en pysty pitkään olemaan tietokoneella. En läppärillä en varsinkaan pystyisi olemaan tabletilla kun siinä on niin pieni näyttö, että sitä pitäisi rullata koko ajan. Ei onnistuisi. Voisin lukea sitä 10-15 min pätkissä, korkeintaan.

   Poista
  2. e-kirjat on tylsiä, niihin en koske.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Niin, mihin joutuisimme ilman kirjastoa :)
   Ja niin kuin kommentissani sinun kirjoitukseesi kirjastosta ja kirjastostoautosta kirjoitin, minä olen oppinut käyttämään kirjastoautoa ja sitä kautta kirjastoa jo ihan pienestä pitäen - en varmaan osaisi ollakaan ilman kirjastoa! Välillä on tietysti kausia kun lukee vähemmän ja välillä lukee enemmän.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)