Passin noutaminen R-kioskilta

Sain tänään uuden passin ja kävin hakemassa sen tuosta lähimmästä R-kioskista. Se tuli tosi nopeasti, vaikka virkailija sanoi, että siinä menee 1-2 viikkoa. Ei siinä mennyt edes ihan täyttä viikkoa - kävin tekemässä hakemuksen naapurikylässä viime keskiviikkona ja passi tuli siis tänään. Täällä kotikylässä ei ollut aikoja edes hakemuksen tekemiseenkään vielä pariin viikkoon, siksi kävin naapurissa.

Pisteet nopeasta toimituksesta ja hyvästä palvelusta. Mutta R-kioskin toiminta passin luovutuksessa oli kyllä minusta tosi omituista. Näytin puhelimeen tulleen tekstiviestin, jossa oli koodi, jolla passin saan, tytsy naputteli sen koneeseensa ja kone tulosti kuitin, johon minun olisi pitänyt laittaa nimeni - siis kuitata passi saaduksi vaikken vielä ollut mitään saanutkaan!!

Kun pyysin, että saisinko nähdä sen passin, että saan varmasti oman passini ennen kuin kuittaan yhtään mitään, tyttö katsoi minua kuin olisin pyytänyt häneltä kuuta taivaalta. Sitten hän kumartui tiskinsä taakse ja mumisi siellä jotakin - kysyi multa jotakin, jota jouduin kahteen kertaan pyytämään toistamaan ennen kuin sain selvää.  Kun olin saanut kirjekuoren käteeni ja avannut sen ja tarkistanut, että passi tosiaan on minun, kuittasin sen saaduksi, oli tytsyn käytös - ei nyt töykeää, mutta ei sitä voinut kovin ystävälliseksikään sanoa.

Musta on melko merkillistä, että pitäisi kuitata saaduksi mitään, mitä ei ole saanut, ei edes nähnyt! Ja varsinkaan vielä jotain noinkin henkilökohtaista ja virallista asiakirjaa kuin passi, jota ei edes saa esim. ajokortilla! Olin aamupäivän poissa kotoa kun tuo tekstiviesti tuli ja soitin AM:n hakemaan mut ja siinä samalla onneksi muistin sanoa, että ottaa mun vanhan passin mukaan, muuten olisi tullut hukkareissu.

Mitä sitten, jos mä olisin kuitannut sen saaduksi, sitten saanut kirjekuoren jossa ehkä olis ollut päällä mun nimi, mutta sisällä oliskin ollut jonkun muun passi - niinkuin olen kuullut tapahtuneen? Olisin mahdollisesti avannut kuoren vaikka vasta viikon päästä - tämän ystävän kanssa kun ei koskaan voi tietää missä ollaan tunnin päästä tai viikon päästä. Mulla ois mahdollisesti ollut jonkun toisen ihmisen passi; jonkun joka odottaa passiaan, joka lojuu meillä kotona. Se joku ei saa uutta passia, kun sille on jo lähetetty passi? 

Ja muutenkin oon sitä mieltä, että mitään ei pidä kuitata saaduksi, ennen kuin saanut tuotteen käsiinsä.

Kommentit

 1. Oikeassa olet, varovainen ja tarkka täytyy olla! Tyly käytös on ikävää, ei tee mieli poiketa sellaiseen kioskiin. Kauniita kevätpäiviä Sinulle!

  VastaaPoista
 2. a.i.v.a.n, eikä laittaa nimeään tyhjään tai lukemattomaan paperiin!

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti olet oikeassa! Ei nimiä mihinkään etukäteen.

  VastaaPoista
 4. Kylllä ajokortilla passin saa, katso vaikka poliisin sivuilta:

  "Ota mukaan passi, henkilökortti tai ajokortti."

  https://www.poliisi.fi/passi/passin_toimitus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailustasi.
   Huomasithan, että päivitykseni on kirjoitettu vuosi ja neljä kuukautta sitten, maaliskuussa 2014, silloin poliisin ohjeistukset taisi olla erilaiset, siksi varmaan olen kirjoittanut noin.

   Ja sehän nyt ei ollutkaan tämän jutun juoni, millä henkilöllisyyteni R-kioskilla todistan, vaan se miten asia ylipäätään siellä hoidettiin.

   Mutta kiitos kuitenkin tarkennuksesta, jos joku sattuu tänne sivulle eksymään, niin löytää linkkisi perusteella oikean tiedon äärelle.

   Hyvä kesää sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)