Kivat sulle KELA

Enkä nyt puhu Anssista, vaikken siitäkään hirveesti perusta. Ei se huono oo, muttei ihan parhaastakaaan päästä.

Ihan meidän rakasta Kansaneläkelaitosta nyt tarkoitan. Vai onko se niiden syy, että nykyään saa valita ihan itse, mihin kylään mene pukamansa hoidattamaan - mikä tietysti ON hyvä asia. Siis se, että saa valita itse oman hoitopaikkansa, siitä en purnaa.

Mutta siitä purnaan, että jos mä oon saanut sairaalasta paperin, että mulle pitää maksaa matkakorvauksia ja että saattajakin on välttämätön, niin mitä varten mun pitää vielä erikseen selvittää, että miksi minä oon sinne sairaalaan mennyt. Ei kai kukaan ihan huvin vuoksi matkusta yli 1000 kilometriä toiseen sairaalaan - saadakseen sieltä vielä laskun peräänsä.

Sellaisen kyselyn tänään sain. Toinen matkakorvaushakemus meni läpi ilman kyselyitä - johtunee siitä, että matka tehtiin tammikuun puolella? Tämä toinen tehtiin helmikuussa (kotiinpaluu maaliskuussa) ja siitä piti tehdä selvitys, että mitä varten mä olin lähtenyt kotoani niin kauas sairaalaan, sinne Kuopioon asti. Savolaisten keskelle. Tyhmänä ja säikähtäneenä soitin sinne Kuopioon, onneksi en ole ollut ainoa joka on ollut näin tyhmä - näitä puheluita on heille tullut tässä parin-kolmen päivän aikana useitakin. Sain apua, kiitos ystävällisten savolaisten.

Teki mieli kirjoittaa siihen vain, että kun ei tässä veronkorotusten ja säästöjen luvatussa maassa ole varaa hoitaa sairaita kuin vain siellä täällä, niin on vaan yksinkertaisesti matkustettava sinne, mistä hoitoa saa!

Minoon nyreissäni vähän muutenkin, vaikka muuten oon hyvää palvelua saanutkin. Pyysin silloin sairaalasta lähtiessäni (oma moka, kun en sanonut lääkärille itse, myönnän, vaan olisiko auttanut sekään) todistusta sairaudestani ja lääkityksestäni in english. Matkaa varten, olisin lähtenyt ädin kanssa Siskorakkaan luo. Sain sellaisen toissaviikon perjantaina. Mutta siinä oli virhe. Yhden lääkkeen annostus oli 1 x 2 kun pitää olla 1 + 2. Iso juttu JOS joudun sairaalaan. Ja valitettavasti siihen ON varauduttava, vaikka nyt kaikki onkin hyvin. Soitin sairaalaan heti maanantaina ja pyysin korjausta, sain korjatun version tänään. Valitettavasti samalle lennolle äidin kanssa on vapaita paikkoja vain business -luokassa ja siihen sanoo säästöpossu ei :(

Niin ja tähän loppuun vielä semmoin pikkujuttu, että AM:n työnantaja tuli yt-neuvotteluissaan siihen tulokseen, että kun AM on antanut 23 vuotta ja olkapäänsä niille (molemmat olkapäät leikattu kulumien yms. takia), niin palveluksiaan ei enää tarvita. Mutta mitäs noista, se on vaan yksi työpaikka - entiseltä työparilta leikataan huomenna rintasyöpä...

Kommentit

 1. Plaah Kelalle! Inhoon erityisesti tollasten lappujen täyttelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika, ja varsinkin, jos oot ne jo kertaalleen täyttänyt. Murr.

   Poista
 2. Voi pahvi, onpa monta harmia! :/ Voi veljet tuota työpaikan menetystäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneks on tullut tehtyä se "sormi vesilasiin, jos jää kuoppa, olet korvaamaton" - testi niin monta kertaa, ettei toi ihan nurkan takaa päässyt tulemaan. Eli kun YT:t alkoi, niin ruvettiin jo silloin miettimään, että mitäs jos - siellä kun oli ollut niitäkin, jotka olivat olleet siinä vahvassa uskossa, ettei heille voi kenkää antaa ja kuinkas sitten kävikään! Eivät ole millään tavalla valmistautuneet asiaan. Meillä on kuitenkin jonkinlainen suunnitelma B olemassa.

   Poista
 3. Kurjia uutisia. Ja tuo Kelan kanssa tappeleminen on tuttua täälläkin.

  VastaaPoista
 4. Kela oli yllätys, kun tähän asti sen kanssa on mennyt kaikki ihan kivuttomasti, päinvastoin on saatu alusta asti hyvää palvelua.
  Ja sitäkin ihmettelin, mitä se tarkoitti, kun siinä saatteessa luki, että ne käsittelevät sen joka tapauksessa, vaikken lähettäisi sitä selvitystä päivään x mennessä.

  VastaaPoista
 5. Ärsyttävää! Erityisen ärsyttävää, ettet pääse matkalle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)