HIK eli herätyskello, iphone ja kesäaika

Kaikki varmaan on jo siirtyneet kesäaikaan? Meillä siirrytään kesäaikaan yleensä jo illalla ennen nukkumaan menoa, mutta miten se eilen unohtuikaan, kummaltakin.

Mulla on herätyskello herättämässä JOKA aamu 8.30, syystä että otan lääkkeet viimeistään yhdeksältä ja yleensä tuon puolen tunnin aikana ehdin tehdä aamupalan - jos en siis ole noussut ylös jo aikaisemmin. Nyt te tietysti kauhistelette, että onpa laiska akka, kun noin pitkään makaa, mutta kun ei mulla tavallisesti ole mihinkään menoa, niin ei ole tarvetta nousta aikaisin ylös ja sitten tulee illalla valvottua pitkään - huono tapa, tiedän. Niinä aamuina kun olen menossa johonkin, nousen toki ajoissa ylös. Seli seli.

Puhelimessa, iföyn, on herätyskellossa kolme herätystä, jotka kaikelta varalta muistuttaa lääkkeiden ottamisesta: klo 9, 14 ja 21. En välttämättä aina muistaisi ottaa niitä ajallaan. AM kyllä muistuttaa, mutta ei se aina ole saatavilla muistuttamaan.

Tänä aamuna heräsin vaakuntaan enkä unenpöpperössä heti tajunnut mikä sen on, ensimmäinen ajatus oli tietenkin, että se on herätyskello. Herätyskellossa on "torkutin" ja koko kello on semmoinen kämmenenlevyinen, että se on helppo läväyttää kädellä hiljaiseksi. Tänä aamuna se vaan ei hiljennyt. Löin sitä varmaan viisi kertaa eikä se vaan hiljennyt. Sitten vasta kun AM:kin oli jo hereillä tajusin, että ei h***ri, sehän on mun puhelin, joka muistuttaa lääkkeistä!

Herätyskello oli siis vasta kahdeksan ja sen mukaan olisin saanut nukkua vielä puoli tuntia - puhelimet oli talossa ainoat jotka oli siirtyneet automaattisesti kesäaikaan! Kellohan olikin siis jo yhdeksän. Edes AM:n rannekello jonka PITÄISI vaihtaa itse itsensä kesä- ja talviaikaan ei sitä tee.

No, nyt on kaikki kellot siirretty kesäaikaan - ja mä voin pitää taas rannekelloakin. Se on ollut kesäajassa koko talven, en oo jaksanut muuttaa sitä talviaikaan.

Mutta kesä on siis tullut - tai siis kevät:sen vahvistaa sekin, että suvivirsi- ja koirankakkakeskustelut on alkaneet!

Nyt; päikkärit, tiskaamaan, lenkille, ristipistotyön viimeistelyä vai läppärin siivousta? Kauheasti olis tekemistä ;). Tarvii varmaan ottaa ensin päikkärit, että jaksaa sitten tehdä noi muut. Ja kaupasta pitäis hakea pullaa, kun illalla tulee vieraita, mutta sen voi tehdä samalla kun käy lenkillä.

Kommentit

  1. Onneksi nuo puhelimet nykyään toimii omin päin. Minäkin siirrän hyvissä ajoin illalla kaikki kellot kyseessäolevaan aikaan, muuten aamusta ei tule mitään. Nyt on kyllä ollut vaikea tottua tähän uuteen aikaan. Pakko lähteä töihin kuitenkin. Minäkin eläkeviikoilla tykkään kukkua pitkään yöhön vaikka olen perusaamuihminen ;) Ehkä minä muutun vanhemmiten iltaihmiseksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)