sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Olenpa joskus ollut fiksu minäkin ja tullut hankkineeksi eurooppalaisen sairaanhoitokortin, varmaan kaksi vuotta sitten, kun se kerran on kaksi vuotta kerrallaan voimassa. Tai ehkä jo aikaisemmin, mutten vaan muista.  Nyt kuitenkin tulin jostain syystä katsoneeksi, että hitsit, sen viimeinen voimassaolopäivähän on tämän kuun viimeinen päivä, sehän tarttee uusia. Ja nyt se varsinkin on tarpeellinen, kun Siskorakas asuu siellä Enklannissa ja mulla on tää uusi Ystävä - jos jotain sattuu, niin saan sitten hoitoa saman käytännön mukaan kuin täällä kotonakin. 

Noh, minä sitten reippaasti menin Kelan sivuille, jotta uusitaan se kortti ja olin muka löytävinäni paikan josta se uusitaan. Kirjauduin pankkitunnuksilla sisään ja... kilin kellit siellä mitään voinut uusia. Melkein jo hermostuin ja AM:kin hermostui mun paasaamiselle. Kunnes sitten löysin sieltä sivuilta tekstin, että kortti uusitaan automaattisesti.... Ja luki se siellä ihan selvästi, mutta kun en hätähousuna ehtinyt sitä lukea... No, ei siinä mitään.

Koomista asiassa on se, että kun olin meuhkannut asiasta torstai-iltana ja lähtenyt perjantaiaamuna reissuun, niin lauantaina kun tulin kotiin, eteisen kaapin päällä oli kaksi kirjettä Kelasta...toinen mulle ja toinen AM:lle. Kun tunnustelin kirjeitä, niin totesin, että niissä on jonkinlaiset kortit - ja avattuani oman kirjeeni, siellä oli uusi eurooppalainen sairaanhoitokortti....Että kyllä kannatti meuhkata täällä kotona, heti laittoivat sen tulemaan... 


9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joskus vaan tulee meuhkattua turhaankin... Nykyään kyllä harvemmin; pari viikkoa sitten piti ihan MIEHILLE sanoa, että sovitaanko, ettei tästä palaverista tule mitään huutokilpailua, vaan puhutaan ihan nätisti. Kuvittele, miehille!

   Poista
 2. Minullekin uusi tuli tuossa viime vuonna postissa. Minä olin ihan äimänkäkenä. En ikinä ollut osannut edes ajatella, että se on voimassa vain tietyn ajan, puhumattakaan, että uusi tulee automaattisesti. Onneksi jotkut asiat hoituu, vaikkei tekis mitään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joku toimii automaattisesti. En mäkään ollut sitä aiemmin tullut ajatelleeksi, miten osuikin silmiin, kun jotain lompakosta kaivelin.

   Poista
 3. Milloin sulla on se Kuopion keikka??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää olla siellä 23.2. klo 18 mennessä - menen varmaan jo sunnuntaina päivällä niin AM saa ajella edes suurimman osan matkasta valoisan aikaan pois sieltä. Äidin serkku asuu Kuopiossa ja vähän jo sovittiin, että jos hän tulisi käymään silloin - ei olla nähty yli 20 vuoteen, joten höpisemistä varmaan riittää :) Olisi riittänyt jo eilen puhelimessa, mutta aika tuli vastaan...

   Siellä ei valitettavasti saa käyttää kännykkää, mutta läppäriä kyllä; siellä on läppäri sekä talon puolesta sekä saa ottaa mukaan oman läppärin ja puhelin siellä kyllä muuten on eli yhteyttä muhun kyllä jollain keinolla pitäisi saada :)
   Ja vierailu toivottavasti kestää vain sen luvatun viikon.

   Poista
 4. Sulla on vähän samoja ongelmia kuin mullakin; aina on jotkit työskentelyvälineet hukan teillä. Ja en tiedä, missä se Hukka asuu.
  Monasti se meuhkaaminen auttaa, heh!

  Ystävyys ei ole trendi
  se ei seuraa muotia,
  siitä ei saa korkoa, eikä eläkettä.
  Silti se on elämän paras sijoitus!

  Isosti halauksin ystävänpäivää toivottaen, t. Vilukissi

  VastaaPoista
 5. Niin sitä piti vielä sanoa, että kun olisikin vaan tavarat hukassa, mutta kun nykyään on usein ajatuksetkin hukassa! Eilen taas ajattelin, että pitääkin etsiä netistä semmonen juttu ja kun sain tän koneen tähän syliin, olin jo unohtanut, mitä olin ajatellut etsiä. Enkä ole muistanut sitä vieläkään. Ei se varmaan ollut mitään tärkeätä ☺☺

  VastaaPoista

Pöllö on taas kaupungissa

Possu Munkille jo kommentissa kerroinkin, että ollaan oltu maalla "etsimässä" uutta pesäpuuta, riidelty pesäpuusta varisten, h...