22 kesäkuuta 2016

Turvallista juhannusta: olkaa varovaisia niin tulen kuin vedenkin kanssa!

Toivotan teille kaikille

Ihanaa Juhannusta

ja nyt jo muistutan: olkaa varovaisia tulen kanssa! Vesi ja sammutuspeite lähelle tulta! 

Muistutan tästä sen vuoksi, että meillä oli tänään kotona "läheltä piti" -tilanne: oli tarkoitus lämmittää ruokaa, mutta laitoin päälle väärän levyn ja tietenkin sillä levyllä oli pannulappu, joka ehti syttyä tuleen. Onneksi AM oli kotona eikä sen suurempaa vahinkoa tapahtunut. Palanut pannulappu, kauhea savu, hellan levyn kohtalo vielä epäselvä ja pahaa mieltä (minulle).

Henkilövahinkoja ei sattunut, mutta sen se taas opetti ja muistutti, että hellalla ei pidetä mitään muuta kuin se/ne astiat kuin missä valmistetaan ruokaa.

Ja toinen asia mistä muistutan:

Vesille vain selvinpäin ja vesillä pelastusliivit tai kelluntaliivit päällä! Liiveistä ei ole mitään hyötyä penkin alla, vain päällä olevat liivit kannattavat, jos joutuu veden varaan. 

Turvallista juhannusta!

Rakkaudella,

HelvetinPöllö

15 kommenttia:

 1. Onneksi ei käynyt pahempaa, vaikka varmasti patalappu ja hellan kohtalo harmittaa. Meillä on ukko-kulta hurjan tarkkana, ettei hellan päällä saa olla mitään, se on meidän perheen turvallisuusvastaava :). Itse olen vähän hulda-huoleton.

  Turvallista Juhannusta myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Patalappu niinkään harmita niitä voin tehdä itse lisää - lankaa riittää ;) - mutta hella...senkin kai saa puhdistettua, toivottavasti. Pitää vain hakea huomenna joku siihen tarkoitettu "työkalu".
   Kyllä minäkin sen taas muistan, ettei hellan päällä ole mitään, eikä vieressäkään mitään, mikä siihen voisi pudota, kyllä se sen verran säikäytti.

   Poista
 2. Ou nou. Oliko AM vihainen? Jännä aamu huomenna muuten ;) Mitäs sun systeri ajattelee mahdollisesta brexistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se nyt varsinaisesti vihainenkaan ollut, mutta eipä nyt hurrannutkaan :D Aikaa hiljainen ilta meillä. Mutta kyllä se sitä mun puolesta puhdisti, eikä edes puhissut - enhän mä sitä tahallani tehnyt.
   Itse asiassa ei olla Siskon kanssa puhuttu brexitistä; kummallakin on ollut viime aika kaiken laista muuta ohjelmaa viime aikoina, joista juteltu. Eikä taida päästä vaikuttamaan asiaan millään muotoa.

   Onhan tuo saa nähdä muistaako kukaan muu kuin äiti. Ja sinä, vaikka sinähän muistit jo viime viikolla- ensi vuonna vielä jännempi... hui sentään ;)

   Poista
  2. Parempi hiljaisuus kuin valtava huuto, hyvä AM.
   Muistaa kyllä. Takuuvarmasti. Voi hyvin ja lokoisaa juhannusta! Tässä tapauksessa aamu on iltaa viisaampi :)

   Poista
  3. Ihan sovussa me jo ollaan <3 Meillä ei olla pitkävihaisia, eikä varsinkaan kun kyse on vahingosta. Asioita sattuu eikä niille voi mitään - onhan meille sattunut pahempaakin.
   Sinä myös, voi hyvin ja leppoisaa juhannusta myös teille!

   Poista
 3. Ou nou. Oliko AM vihainen? Jännä aamu huomenna muuten ;) Mitäs sun systeri ajattelee mahdollisesta brexistä?

  VastaaPoista
 4. Turvallista juhannusta, rauhaa ja rakkautta! Tärkeistä asioista muistutat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Nämä on niitä asioita, joita osa pitää itsestään selvyytenä - tuo vesillä liikkuminen liivien kanssa on minulla niin verissä tuon melonnan kautta, ettei puhettakaan siitä, että lähtisin vesillä ilman liivejä.
   Ja tuo eilinen tapaus taas muistutti tuosta hellan kanssa toimimisesta.
   Mutta hella on nyt puhdistettu, "levy" toimii ja kaikki on kunnossa, asia on muutoin meillä painettu nyt unholaan, sitä ei enää muistella, vahinkoja sattuu ja piste.

   Poista
 5. Hyvää juhannusta tämänkin lootan kautta! Päättelinkö ihan omiani, kun luulen että sulla on tänään merkkipäivä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Näinhän siinä on päässyt käymään - aikanaan olen äitini juhannuksen vieton keskeyttänyt, kultaisella 60-luvulla ;)

   Poista
 6. Se on hieno homma,kun juhannuksen on elossa selättänyt,liikennekin tahtoo tkuta,kun enste kaikki menee maalle ja sitten yhtäkkiä takas kaupunkiin.Tämän juhannuksen kylmähkö sää varmasti on ollutkin monelle varjelukseksi....
  Muistaa nyt sitten nostaa ne pannulaput ja postikortit pois jtkossa siitä hellan levultä itse kukanenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siirsin kyllä heti kaikki pannulaput heti hellan vierestä pois, ei voi enää vahingossakaan pudota hellalle mitään mikä voisi syttyä palamaan!

   Poista
 7. Tärkeistä asioista muistutat meitä. Luulin, että huonohko sää suojelisi ihmisiä tänä Juhannuksena. Vielä mitä! Hukkuneita on 8 tähän mennessä. Miten ne ihmiset ei ikinä opi, vaikka asiasta toitotetaan joka vuosi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ihmettelen joka vuosi - vai eikö niistä tavallisena viikonloppuna uutisoida samalla tavalla; lasketa yhteen kuten näin juhannuksena? Tapahtuuhan noita onnettomuuksia pitkin kesää - aina vain toivoo, ettei se osu kenenkään läheisen kohdalle.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)