Luettua ja kuunneltua

Aloitetaanpa tämä sivusto ihan alusta, kun ei tänne sen kummempaa koskaan kertynyt 👀  👀
Kokeillaan uudestaan. Jonossa on kirjoja vaikka kuinka paljon - ihan niin kuin neulottavaakin, ja kun kirjat voin kuunnella Celian kautta, molemmat hoituu yhtä aikaa, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa. (Musiikin kuuntelukin kyllä houkuttelee...)

Vaan siihen itse asiaan, eli niihin KIRJOIHIN.
Mikään kirja-arvostelija en ole, enkä oikein osaa mitään tiivistelmiä, referaattejakaan tehdä.
Viimeksi olen kuitenkin ihan lukemalla lukenut ystävältäni syntymäpäivälahjaksi saamani kirjan:

ASTRID LINDGREN: VELJENI LEIJONAMIELI
Monella - ihan niin kuin itsellänikin - tulee kirjasta varmaan ensimmäisenä mieleen, että se on lastenkirja. Sitäkin, kyllä, mutta myös aikuisten kirja.
Luettuani kirjan, kysyin itseltäni, miksi en ole lukenut sitä aikaisemmin.
Kirja on tarina luottamuksesta, ystävyydestä, rohkeudesta. Rakkaudestakin.
Toivoisin joskus pääseväni kirjassa kuvattuun paikkaan asumaan 😊

KATE JACOBS: LANKAKAUPAN TALVI
"Unilukemisena" (= sänkyyn ja unessa n. 5 minuuttissa)oli viimeksi Kate Jacobsin Lankakaupan talvi.
Kirja on sarjan kolmas osa (aiemmat osat Lankakauppa ja Lankakaupan tyttö)
Koko sarja lukeutuu minulla kategoriaan "hömppä". Kirjoja voi lukea missä vain, ei haittaa vaikka ei voi keskittyä ihan täysillä, mutta on kivaa luettavaa ja voi silti upota kirjan kuvauksiin, maisemiin ja tunnelmiin. Esim. tämän kirjan joulun vietto Skotlannissa - "oi jospa oisin voinut olla mukana".

MIIKA NOUSIAINEN: JUURIHOITO
Tällä hetkellä "unilukemisena" on Miika Nousiaisen Juurihoito joka taas tarvitsee huomattavasti enemmän ajattelua. Kirja on...hmmm.. ihan hyvä.. Mutta jostain syystä en vain saa sellaista otetta Nousiaisen kirjoihin, kuin millaisella hypetyksellä hänen kirjojaan luetaan.
Kirja kertoo kahdesta veljestä, jotka tapaavat toisensa kirjan nimen mukaisesti juurihoiden merkeissä 😊 Miten kirja siitä sitten jatkuu, se teidän täytyy lukea itse - ja miten se päättyy, siihen menee minullakin vielä monta iltaa 😊😊

MINNA RYYTISALO: LEMPI
Kirjaston lukupiirin kirjana on tällä hetkellä Minna Ryytisalon kirja Lempi.
Kirja on kolmen henkilön todistus Lapin sodan aikaisesta perhetragediasta ja ainakin tähän saakka mitä olen sitä nyt kuunnellut, kirja vaikuttaa hyvältä. Paikka paikoin joutuu jopa vähän nieleskelemään...

MERI SAVONEN: TONTTULAPSET JA KETUILLA RATSASTAVAT VIERAAT
Kuuntelin kirjan Celiasta ja se oli ihana! Juuri sopiva tällaiselle Joulupukkiin, tonttuihin, menninkäisiin, maahisiin ja keijukaisiin uskovalle 😊😊
Saunatontut ovat pulassa ajattelemattomien ihmisten takia ja pyytävät apua Joulutontuilta - ja toki sitä saavatkin.
Savonen on kirjoittanut Tonttulasten seikkailuista yhden kirjan jo aikaisemminkin, mutta sitä ei ollut saatavilla ja uudempikin kirja on jo ilmestynyt. Pidin Savosen tyylistä kirjoittaa, kertoa ja viedä tarinaa eteenpäin, mutta ennen kaikkea siitä, että ainakin tällainen, joka tosiaan uskoo, että Korvatunturilla asuu Joulutonttuja, pääsi tarinaan sisään, ihan kuin olisi ollut itsekin yhtenä tonttuna muiden joukossa.
Ja...kehtaankohan edes tunnustaa 😊..No niin höpsö olen, että kun Saunatonttujen onnettomuutta ja ihmisten ajattelemattomuutta ajattelin, niin vähän kastui silmäkulmakin 😊
Satukirja lapsille, mutta myös aikuisille, suosittelen ehdottomasti!

4 kommenttia:

 1. Mulle toimi hyvin Nousiaisen Metsäjätti, osin varmaan siksi että se sijoittuu Keski-Suomeen, on sellainen yhtymäkohta mikä antaa enemmän syvyyttä kirjaan. Tonttukirjan voisin sulle etsiskellä joutessani.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistänpä tuon Metsäjätin tuonne luettavien/kuunneltavien listalle.
   Ensimmäisen kirjan Tonttulasten seikkailuista sain kirjastosta ja sen kun saan luettua niin siihen mennessä varmaan on jo uudempikin palautettu - eiköhän ne kaikki löydy tuolta meidän kirjastosta, kiitos vain kovasti.
   Toki jos oikein halvalla noista jonkun löydät, niin en pane hanttiin - "tonttukirjakaapista" löytyy tontuille tilaa ;)

   Poista
  2. Sama kirjailija kirjoittanut Peippometsän bändikisat tms. voisin kiinnostua ihan muusikkona=)

   Poista